Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI :My hráli fotbal a soupeř dával góly

30. 10. 2016

My hráli fotbal a soupeř dával góly

FK Proboštov  - TJ Vaňov 7:3 (5:0)

 

         Po sérii tří porážek jsme v dohrávce 1. kola jeli do Proboštova, který v loňském ročníku vyhrál 1.A třídu a letos ze 3 domácích zápasů měl 9 bodů při skóre 28:2! Rozhodli jsme se i přes těžký terén a sílu soupeře pro útočný kombinační fotbal založený na ofenzivním pojetí krajních obránců.

         Od úvodních minut jsme to byli my, kdo byl pánem na hřišti. Nejprve v 1. minutě domácí brankář vyrazil Stehlíkovu střelu na tyč, ve 4. minutě jsme díky naší dominanci na hřišti vybojovali roh a po něm Budka nastřelil hlavou opět levou domácí tyč! Bohužel přišla 11. minuta a po ztrátě míče na středu hřiště jsme poprvé inkasovali. Ve 14. minutě už to bylo 2:0, když jsme při autu domácích trestuhodně neobsadili jejich nejlepšího hráče. My jsme stále pokračovali v nátlakové útočné hře a v 19. minutě jsme vybojovali penaltu, kterou Stehlíkovi skvěle zlikvidoval domácí brankář! Další naše „tutovka“ přišla v 22. minutě, když nabíhající Berger nedokázal Stehlíkův centr usměrnit mezi tyče! Bohužel se v 25. min. potvrdilo klasické nedáš – dostaneš a po dlouhém nákopu za naší obranu jsme inkasoval třetí gól. Bohužel tento gól nás psychicky rozhodil, což znamenalo další dvě inkasované branky do přestávky.

         Do 2. poločasu jsme šli s tím, že jsme na hřišti ten kvalitnější tým a budeme do toho „dupat“ dál naplno. A hned ve 40. minutě Berger po Stehlíkově přízemním centru zamířil pod břevno, ale brankář skvěle zakročil! Gólu jsme se tak dočkali až v 51. minutě, když Traista dlouhým výkopem našel Stehlíka a ten se lobem nemýlil! Bohužel přišla 58. minuta, domácí pomezní „přehlédl“ ofsajdové postavení své hráče a bylo to 6:1. Tento moment nás „nakopl“, z čehož vyplynul v 60. minutě krásný gól Domči Mendlové, která zamířila přesně do šibenice! To už jsme hráli totální ofenzívu, což mělo za následek okénka v naší obraně, z čehož vyplynul po brejkové situaci 7 gól v naší síti. Nakonec jsme se mohli zaslouženě zaradovat i my a to v 69. minutě, když si Stehlíkův centr srazil před naší nabíhající dvojicí útočníků bránící hráč do vlastní sítě!

         I přes vysokou prohru nám zápas ukázal, že jsme fotbal nezapomněli a po odstranění určitých individuálních i systémových chyb jsme schopni být důstojným soupeřem komukoli.

 

 

sestava:                                P. Traista

 

J. Vacata   V.Budka    M. Novák  J. Žejdlík ml

 

M. Husák           L. Stehlík            D. Mendlová      J. Souček ml.

 

L. M. Berger       M. Novotný

        

fotky ze zápasu :      http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/FK_Probostov_-_Tj_Vanov_U15_7_3_5_0/