Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Povinné vítězství na úvod sezóny

5. 9. 2016

Povinné vítězství na úvod sezóny

TJ Skorotice : TJ Vaňov 2:3 (1:3)

 

         První utkání letošního ročníku II. třídy jsme s TJ Skorotice, která je nováčkem soutěže, se z důvodu nezpůsobilé hrací plochy ve Skoroticích odehrálo na vaňovském pažitu.

         Do utkání jsme nastoupili se snahou o kombinační hru a dominanci na míči. Od úvodního hvizdu jsme měli převahu, ale gólu se diváci dočkali až v 15. minutě. Po krásné kombinaci Traista – Žejdlík – Vacata – Stehlík posledně jmenovaný přízemní střelou rozvlnil síť za soupeřovým gólmanem. Za 4 minuty jsme vedli již 2:0, když Stehlík napřáhl z 18 m a jeho nechytatelná střela skončila u pravé tyče. V této fázi hry jsme na hřišti dominovali, což potvrdil Budka ve 30. minutě naším třetím gólem po bombě z velkého vápna. Následně jsme polevili v koncentraci a v poslední minutě prvního poločasu jsme inkasovali po centru z pravého křídla.

         2. poločas jsme zahájili stejně jako první tj. územní převahou, z čehož vyplynulo několik rohů a zejména ten ze 41. min. volal po gólu, Černý pohotově vystřelil z voleje v malém vápně, ale soupeřův brankář předvedl pohotový zákrok. Bohužel se potvrdilo pravidlo - Nedáš dostaneš! A to když míč propadl naší dezorientovanou obranou k hráči Skorotic a ten střelou pod břevno nedal Traistovi šanci! Následně jsme několikrát postupovali sami na soupeřova brankáře, ale jak D. Bartoška tak zejména Stehlík nezachovali chladnou hlavu a v brejkových situacích místo umístěné střely volili ránu doprostřed brány. A tak jsme byli rádi, když brankář Traista v 64. minutě skvěle zlikvidoval dalekonosný pokus hostů a my se tak mohli radovat ze zisku tří bodů.

         Příští sobotu od 10:00 hod. hostíme Trmice, které v tomto kole nasázeli jednomu z favoritů soutěže FK Proboštov 9 gólů a je jasné, že pokud bychom opakovaly tento náš chvílemi bezkrevný výkon, tak by to zavánělo ostudou.

        

                  

 

sestava:

P. Traista

 

     M. Novák            V. Budka             J. Vacata            J. Žejdlík

 

D. Bartoška         L. Stehlík            D. Mendlová           J. Souček

 

L. M. Berger                 M. Černý (M. Bartoška)

 

 

fotky ze zápasu :

http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/TJ_Skorotice_Tj_Vanov_U15_2_3_1_3_-_hrano_ve_Vanove/