Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: První zaváhání

První zaváhání

TJ V.Březno : TJ Vaňov  5:5 (4:4) np.4:2

 

         V sobotu 19.9. jsme jeli na hřiště TJ Jiskry Velké Březno a již dopředu nám bylo jasné, že nás čeká silný soupeř s několika fyzicky vyspělými jedinci v sestavě. Bohužel Žejdlíka skolila viróza a tak nás bylo pouze deset. Přesto jsme se rozhodli pro ofenzivní rozestavení se třemi obránci.

         Hned od úvodu utkání jsme byli aktivnějším týmem a do vedení jsme šli hned v 5. minutě. Stehlík našel 30 metrovým pasem z trestného kopu Kuglera, který se nemýlil. Hned o 3 minuty později Budka krásnou kolmicí vybídl Stehlíka ke skórování a vedli jsme 2:0! Domácí byli zaskočeni průběhem zápasu a v 11. minutě opět inkasovali, to se Vysypal dokázal hlavičkou prosadit po Stehlíkově rohu. Bohužel rychlé vedení kluky ukolébalo a postupně jsme vyklidili střed pole. Domácí šance jsme několikrát dokázali zastavit jen za cenu faulů a v 19. minutě jsme po jednom z přímých kopů inkasovali. Naši hráči byli jako opaření a hned po rozehrávce jsme propadli ve středu obrany a bylo to 2:3! Duši našich fanoušků pohladila 28. minuta, kdy Souček narazil míč proti noze Budkovi a vedli jsme opět o 2 góly. Bohužel o minutu později to bylo už zase jenom o gól, to se domácí útočník prohnal po levém křídle a nedal Traistovi šanci. Nakonec se šlo do kabin za stavu 4:4, protože v poslední minutě jsme v útočné fázi ztratili míč a inkasovali z rychlého protiútoku.

         Druhý poločas moc fotbalové krásy nepobral a navíc domácí získali i díky početní výhodě herní převahu, kterou zúročili až v 56. minutě po střele z velkého vápna a ujali se vedení 5:4. Posledních 10 minut jsme ve snaze o vyrovnání hráli poměrně riskantně, domácí se díky tomu dostávali do nebezpečných brejků, ale i s trochou štěstí se nám je dařilo likvidovat. V poslední minutě zápasu Kugler krásnou nahrávkou našel Stehlíka, který střelou z úhlu vyrovnal na 5:5!! V následných penaltách jsme na rozdíl od domácích dvakrát chybovali.

         Zisk jednoho bodu je vzhledem k průběhu zápasu adekvátní. Kluci si musí uvědomit, že na výhru je potřeba mnohem více bojovnosti, zodpovědnosti a v této věkové kategorii už i plnění taktiky.

 

sestava:

P.Traista

 

L.M. Berger        V.Budka              M.Novák

 

J.Vacata            L.Stehlík        J.Kugler           D.Bartoška        

 

J.Souček            M.Vysypal

 

http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/FK_Velke_Brezno_Tj_Vanov_U15_5_5_4_4_np.4_2_-_19.9.2015/