Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Rozpačitý výkon na body nestačil.

Rozpačitý výkon na body nestačil.

TJ Vaňov : FK Velké Březno 3:6 (1:4)

 

         V předehrávce 12. kola nás čekal v domácím prostředí tým z Velkého Března. Po zkušenostech z 5. kola, kdy jsme ve Velkém Březně vybojovali 1 bod, nám bylo jasné, že cesta k úspěchu proti běhavému fyzicky vyspělému soupeři povede jen přes zodpovědný bojovný výkon. Taktické úkoly jsme zúžili pouze na dva: snažit se hrát po křídlech a v defenzivní fázi včas přistupovat k hráčům a nedat jim prostor rozeběhnout se po převzetí nahrávky.

         Po úvodním hvizdu rozhodčího Zemana kluci zapomněli na vše, co jsme si v kabině řekli. Hned ve 3. minutě jsme míč z křídelního prostoru nesmyslně navedli do přehuštěného středu pole na naší polovině hřiště, soupeř se ho zmocnil a prohrávali jsme 0:1. Aby toho nebylo málo, tak v 6. minutě náš obránce nebyl ochoten podstoupil na 100 % souboj s křídelním útočníkem hostů, nechal ho rozeběhnout a ten v klidu propálil Traistu. Ve 12. minutě to již bylo 0:3 po přízemní střele z 20 metrů. Vrchol zmaru gradoval v 18. minutě, když lehká střela do středu brány rozvlnila naší síť. Následně jsme udělali změnu v sestavě a i díky ní jsme přitvrdili v obranné fázi, soupeř najednou neměl dost času na zpracování a hra se začala vyrovnávat. Odměnou za zlepšený výkon nám byl ve 32. minutě gól na 1:4, Traista dlouhým výkopem našel Stehlíka a ten po úniku skóroval. Bohužel největší kaňkou zápasu bylo zranění Dáni Bartošky, který si těsně před přestávkou při obranném zákroku poranil rameno.

         Do 2. poločasu jsme nastoupili pouze v 10 hráčích, ale se snahou pokračovat ve zlepšeném výkonu. To se nám dařilo až do 42. minuty, to jsme propadli ve středu pole a po sólu hostující hráč navýšil na 1:5. Jiskřičku naděje nám dal Stehlík, když 12 minut před koncem snížil na 2:5. Šli jsme do rizika a začali hrát na 3 obránce. Šance se střídaly na obou stranách, ale gól znamenala až ta v 68. minutě, když naší otevřenou obranu přečíslila dvojice útočníků - 2:6. Hned o minutu později uzavřel skóre utkání na 3:6 po přihrávce Bergera Stehlík.

         Asi jediným pozitivem utkání bylo, že jsme v 10 hráčích dokázali hrát druhý poločas 2:2. Jinak jsme z výkonu našich hráčů poměrně rozpačití.

 

sestava:

P.Traista

L.M. Berger        V.Budka    J.Vacata             M.Novák

J.Žejdlík             L.Stehlík            D.Mendlová             D.Bartoška

J.Souček            M.Bartoška

 

http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/Tj_Vanov_U15_FK_Jiskra_Velke_Brezno_3_6_1_4/