Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Těsná prohra

Těsná prohra

TJ Vaňov : Tj Libouchec / Tisá 2:3 (1:1)

 

         V dalším zápase nás čekalo sdružené mužstvo TJ Libouchec a TJ Tisá. Těšili jsme se, že si zahrajeme kvalitní fotbal a popereme se o 3. místo v tabulce. Bohužel nám na poslední chvíli vypadli ze sestavy dva hráči, a tak jsme opět museli nastoupit v deseti.

         Od začátku utkání to byl vyrovnaný boj a po několika neproměněných šancích na obou stranách se do vedení v 19. minutě dostali hosté, když útočící hráč z 15 metrů uklidil míč k Traistově tyči. Naštěstí jsme ještě do konce poločasu dokázali vyrovnat, když v 27.min. se Stehlík prohnal soupeřovou obranou a zavěsil.

         O přestávce jsme zdůrazňovali, že pokud chceme uspět, musíme proti kvalitně bránícímu soupeři proměnit minimálně 50% našich šancí.

         2. poločas začal ve stejném duchu jako ten první. Bojovalo se především o střed pole s náznaky šancí. Ve 40. minutě Stehlík udělal ze 3 obránců v jejich vápně solné sloupy, ale odkrytou bránu trestuhodně přestřelil, což se později ukázalo jako klíčový moment utkání. O 5 minut později se hráč Libouchce s číslem 8 (dle zápisu ročník 2004!!) napřáhl ke střele z 20 metrů a Traista byl bezmocný. Zcela zbytečně jsme po inkasované brance přestali hrát, čehož soupeř ihned po 2 minutách využil a zvýšil na 3:1, když jsme si míč po centru z levého křídla srazili ve snaze o odstavení nabíhajícího útočníka do vlastní sítě.

Náš závěrečný tlak vyústil v 67. minutě ke Stehlíkově brance na 2:3, ale navíc nám již nezbyl čas ani síly.

         Vzhledem k tomu, že jsme proti tak kvalitnímu soupeři nastoupili pouze v deseti, je výsledek celkem přijatelný, ale každý z hráčů si musí sám sáhnout do svědomí, zda odvedl na hřišti 100% svých schopností.

Jinak nechápeme myšlení trenérů, kteří zcela bezdůvodně staví hráče načerno a na lavičce jim sedí minimálně 3-4 náhradníci.

Vždyť my jsme v letošní sezoně odehráli pouze 2 zápasy v plném počtu.

                  

sestava:

P.Traista

 

L.M. Berger        V.Budka    J.Vacata             M.Novák

 

J.Žejdlík              L.Stehlík             D.Mendlová                 D.Bartoška

 

J.Souček