Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: V deseti jsme vyhráli na hřišti lídra tabulky

24. 4. 2016

V deseti jsme vyhráli na hřišti lídra tabulky

TJ Mojžíř : TJ Vaňov 2:4 (1:2)

 

         Základní část II. třídy starších žáků nemohla mít lepší zakončení než šlágr TJ Mojžíř : TJ Vaňov. Domácí jsou jednoznačným lídrem soutěže a doma za celou sezonu neztratili ani bod, hosté z Vaňova kralovali jarní tabulce ziskem 6 bodů a skórem 14:1!

         Již dopředu jsme věděli, že zápas odehrajeme v deseti hráčích, což nijak neovlivnilo naše ambice získat 3 body. Nechtěli jsme potlačit naší největší přednost, kterou je útočná hra a tak jsme šli do rozestavení 3 -4 -2. S tím, že se Domča Mendlová posunula s pozice pravého beka na uvolněný post pravého záložníka. A hned ve 4. minutě právě Domča neomylně svou nahrávkou našla ve vápně domácích Kulhánka a ten se nemýlil - 0:1! Postupem času se domácí hráči z úvodního šoku otřepali a převzali iniciativu. Většinou se hra odehrávala na naší polovině, ale vždy obrana v čele s brankářem Traistou dokázala včas zasáhnout. My jsme hrozili z protiútoků, v 25. minutě dokonce Budka nastřelil tyčku a tak jsme se radovali až v minutě 30., když Stehlík unikl po levé straně a centrem vyzval Kulhánka ke skórování – 0:2! Bohužel jsme v poslední minutě 1. poločasu inkasovali po kolmici a náběhu domácího útočníka za naší obranu obávaný „gól do šatny“.

         Do druhé půle jsme šli s tím, že pokud neinkasujeme během prvních 10 minut, budeme i v deseti mít reálnou šanci dotáhnout zápas do vítězného konce. Vaňováci si vzali tyto slova k srdci a navíc po 11 minutách dali na 1:3, když Budka využil otevřené obrany domácích, naběhl si na dlouhý výkop Traisty a po 50 m brejku zavěsil! Mojžíř už jenom dokázal v 55. minutě snížit po centru z pravé strany, ale poslední slovo napsala kombinace Nováka se Stehlíkem, když prvně jmenovaný zkušeně kolmicí oslovil Stehlíka a ten počtvrté rozvlnil domácí síť! Zápas se pak dohrál v nervózní atmosféře, kterou již tradičně umí fanoušci v Mojžíři vytvořit.

         Základem úspěchu bylo, že tentokrát chtěli vyhrát všichni naši borci a většina z nich pro to udělala naprosté maximum. Už se všichni těšíme na nadstavbovou část, kde se dvoukolově střetneme s týmy z Dubic, Libouchce / Tisé a Mojžíře.

 

sestava:

P. Traista

J. Vacata            V. Budka             M. Novák

D. Mendlová            L. Stehlík         J. Kulhánek             J. Žejdlík

L. M. Berger                                   M. Husák

 

 

fotky ze zápasu: http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/TJ_Mojzir_Tj_Vanov_U15_2_4_1_2/