Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Vaňovští Borci excelovali!!

Vaňovští Borci excelovali!!

MFK Trmice - TJ Vaňov 1:9 (0:4)

 

         Před posledním mistrovským utkání, které nás čekalo v Trmicích, jsme řešili zásadní úkol a to jak poskládat sestavu. Již dopředu jsme věděli, že zápas zahájíme pouze v osmi hráčích a na 2. poločas dorazí Jára Souček, který bude mít v nohách satelitní turnaj starší přípravky. Taktiku jsme postavili na hře v hlubokém bloku a snaze o kolmice na nabíhajícího Stehlíka.

         Do 6. minuty jsme vyčkávali, jak se k zápasu postaví domácí a pak jsme udeřili, Budka krásnou kolmicí našel Stehlíka a mohli jsme se radovat! O 4 minuty později Budka rychle rozehrál přímý kop a opět kolmicí oslovil Stehlíka – 2:0. V 16. minutě Stehlík zachytil špatný výkop domácího brankáře a uklidil mu míč za záda – 3:0. 28. minuta – Budka nahrával a Stehlík zvýšil již na 4:0. Následně své šance nedokázali proměnit aktivně hrající křídelní hráči Žejdlík s Bergerem a ani Souček ve 100% šanci nezachoval chladnou hlavu a jeho střela se nevešla mezi tři tyče.

         Hráči měli za úkol v 2. poločase pokračovat v nastoleném tempu a do rozehrávky více zapojovat brankáře Traistu. Ve 44. minutě Stehlík prolétl obranou domácích a bylo to již 5:0. Na 6:0 zvýšil Budka po rohovém kopu Stehlíka. Bohužel jsme si v 57. minutě vybrali slabší chvilku a po průniku středem obrany domácí útočník zaznamenal čestný úspěch svého týmu. Ihned po rozehrávce Stehlík prošel přes celou polovinu hřiště a přeloboval domácího golmana, čímž nám dal vzpomenout na legendárního hráče Vaňova Jirku Šemberu – 7:1. V 60. minutě se konečně dočkal radosti ze vstřeleného gólu Žejdlík a v 70. minutě uzavřel účet utkání po sólu Vacata.

         V hodnocení tohoto utkání je na prvním místě určitě schopnost a ochota všech hráčů přistoupit na taktické úkoly udělené před zápasem. Dalším obrovským pozitivem bylo zejména od 30. minuty zapojení všech hráčů do ofenzivní části hry včetně našeho brankáře. Otázkou zůstává, proč nejsme schopni podávat podobné výkony opakovaně a tak máme přes zimu na čem pracovat.

 

sestava:

P.Traista

 

         D.Mendlová       J.Vacata             M.Novák

 

L.M.Berger                            L.Stehlík    V.Budka                       J.Žejdlík

 

J.Souček (od 27.min.)        

        

http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/MFK_Trmice_-_Tj_Vanov_U15_1_9_0_4/