Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Vydřené vítězství

10. 5. 2016

Vydřené vítězství

TJ Vaňov : FK Libouchec/Tisá 2:1 (1:1)

 

         V 1. kole nadstavby o 1. až 4. místo nás v domácím prostředí čekal těžký soupeř v podobě týmu FK Libouchec/TJ Tisá. Věkový průměr tohoto týmu je 14 let, což je o 1 rok více než náš, čemuž i odpovídá značná fyzická vyspělost. Navíc jsme se 3 hodiny před výkopem dozvěděli, že nedorazí jedna z našich opor J. Kulhánek. Vzhledem k typologii hráčů, které jsme měli k dispozici, jsme se rozhodli pro hru na 3 obránce a V. Budku posunuli na post defenzivního štítu.

         Od úvodních minut se hrál vyrovnaný zápas s náznaky šancí na obou stranách. Ke změně skóre se početně zaplněné ochozy dočkali ve 20. minutě, kdy M. Bartoška kolmicí vyslal Stehlíka do brejku a ten se po 40 m sprintu nemýlil - 1:0! Bohužel již za 4 minuty to bylo 1:1, hosté se po autu na půlící čáře prokombinovali až před naší šestnáctku a Traista byl proti dobře mířené střele bez šance. Těsně před odchodem do kabin hráči Libouchce zahrávali přímý volný kop z 18 m a střelu zastavilo břevno naší svatyně!

         Po přestávce naši hráči nastoupili s úkolem zvýšit agresivitu v napadání soupeře a pokusit se vstřelit gól co nejdříve. To se nám podařilo již po 7 sekundách od úvodního hvizdu, po rozehrávce míč putoval k Budkovi a ten dlouhým nákopem za hostující obranu našel Stehlíka a ten přeloboval vybíhajícího gólmana – 2:1!

Uklidňující branku jsme mohli dát ve 41. minutě, ale Stehlíkovu ránu z úhlu brankář vytlačil na tyč! Do konce zápasu měly oba týmy několik slibných šancí, ale stav zápasu se již nezměnil.

         V tomto utkání se nám herně moc nedařilo a o to je vítězství cennější, protože si ho naši Borci vybojovali a většina z nich na hřišti nechala to pověstné srdíčko. V sobotu 14.5. od 14:30 hod. přivítáme na našem hřišti lídra soutěže TJ Mojžíř a doufáme, že utržíme naší jarní 100 % bilanci.

 

sestava:

P.Traista

 

D.Mendlová       J.Vacata             M.Novák

 

D.Bartoška         L.Stehlík        V.Budka    J.Žejdlík

 

J.Souček          L.M.Berger             M.Husák (M.Bartoška)

 

foto ze zápasu: http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/Tj_Vanov_U15_TJ_Libouchec_TJ_Tisa_2_1_1_1/