Jdi na obsah Jdi na menu
 


V premiéře naši žáci získali doma 3 body za vítězství proti Šluknovu. A to v deseti otáčeli nepříznivý stav 0:1 na konečných 2:1

27. 8. 2012

Vážení příznivci vaňovského fotbalu,

po loňské spanilé jízdě starších žáků v okresním přeboru, kdy jsme s přehledem tuto soutěž vyhráli a kluci si tak vykopali přímý postup do soutěže krajské, jsme  plni očekávání co nás v I.A třídě v nastávajícím ročníku 2012-2013 čeká.

Tréninky začali 13.8. a dále navazovalo již opětovně úspěšné soustředění týmu v Chřibské.

K historicky prvnímu utkání v krajských soutěžích nastoupili naši starší žáci v sobotu 25.8. odpoledne na domácím pažitu. Los k nám byl milosrdný, dorazil 10. tým loňského ročníku.

V úvodu zápasu byli hosté nebezpečnější, díky svým nakopávaným balónům se tlačili středem hřiště k bráně domácího týmu a v soubojích o míč byli rychlejší a důraznější.

Domácí mužstvo bylo evidentně z premiéry v kraji nervózní a díky náročnému soustředění, které hráči měli čerstvě v nohách, jim chyběla potřebná lehkost a většinou jen bránili svojí svatyni. Do sporadických útoků se dostával pouze Zíma, který byl na hrotu často osamocen.

27´po nedorozumění kapitána s gólmanem domácích a následném faulu byl vyloučen Kalina , který byl nucen opustit díky červené kartě hrací plochu a do brány šel Novotný.

Penalta byla kopnuta s razancí a přestože gólman míč tečoval, hosté vedli 0 :1 a domácí ještě museli zápas dohrát již pouze o 10 hráčích. 

O přestávce jsme si vše vyříkali a upřesnili se pokyny pro jednotliví hráče, do druhého poločasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a když přidáme srdíčko a bude trocha štěstí....

V druhém poločase se hra vyrovnala, když domácí více drželi balón a snažili se kombinovat a hosté již neměli na své brejky dostatek sil. Domácí hráli v obraně téměř bez chyby a jejich útoky byli stále častější. V 47´prostřelil hostujícího gólmana Martin Zíma 1:1 a domácí začali jezdit na doraz, hosté pouze odkopávali balóny a další gól vysel ve vzduchu. V 57´po samostatné akci Honzy Zemana a následném faulu se kopala penalta, kterou postižený sám proměnil 2:1.

Hosté se z tohoto obratu již do konce zápasu nevzpamatovali a když v poslední minutě neproměnili díky gólmanovi domácích ani volný přímý kop ze střední vzdálenosti, mohli domácí hráči i příznivci slavit první body v krajské soutěži !!!

TJ VAŇOV vs. SK Plaston Šluknov  2:1 (0:1)

střelci: Martin Zíma   /  Jan Zeman                      FOTO   

zahajovací sestava:

Kalina

Pošík – Frank – Krýsl - Šimurda

Doskočil – Zeman – Novotný – Nauš

Černý – Zíma

střídali: Lácha, Hahn, Rubeš, Řezníček, Veselá

ČK: Kalina

Zápas řídil delegovaný rozhodčí z KFS p. Petr Kolenátor.

Následující mistrovské utkání  sehrajeme v sobotu 1.9. kdy  přivítáme FK Lovosice (6) !!!

Zápas má výkop v 14:45  a sraz je v 13:45 v naší kabině....(BUS z města ….13:28) !!!

………VAŇOV do toho………………