Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci otočili poločasový výsledek 1:2 a zvítězili 3:2 ve Skoroticích

10. 9. 2012

Vážení příznivci vaňovského fotbalu,

po dvou domácích zápasech, kdy jsme si okusili úroveň krajské soutěže starších žáků, jsme vyrazili k prvnímu zápasu na soupeřovo hřiště. Los nám přidělil tým ze Skorotic, který se v loňském ročníku umístil na pátém místě tabulky.

Již před zápasem nám bylo jasné, že soupeřem nám bude nejenom kvalitní tým, ale i slušně řečeno “velmi nekvalitní hrací plocha, která naší kombinační hře příliš nevyhovuje“.

Přes důrazné pokyny před utkáním, hosté opět nezachytili začátek zápasu a již ve 3´ míč z rohu prolétl přes celé malé vápno a od zadní tyče se odrazil do branky 1:0!

Největší problémy nám dělal  domácí hráč č.10, který po převzetí balónu byl k nezadržení a v 15´ opět prolétl celou naší nedůraznou obranou a umístěnou střelou zvýšil na 2:0!

Hostující tým měl pokyn se neustále snažit o důraznou kombinační hru a postupem času se hra začala také vyrovnávat. Ve 30´jsme Zímou zahrávali standardní situaci z pravé strany, míč propadnul na volného Zemana a ten s ledovým klidem vsítil svůj první gól 1:2!

V druhé půli jsme hráli z kopce a domácím evidentně docházel dech, přesto stále hrozili z nebezpečných brejků. V 40´jsme vsítili gól, který nebyl uznán pro avizovaný ofsajd, takže radost byla předčasná, ale o pět minut později už radost hostů byla oprávněná, když Hoňárova střela za velkým vápnem trefila břevno-gólmanova záda a hlavně síť. 2:2!

Domácí byli průběhem zápasu zaskočeni ,ale i přes již docházející síly se snažili zápas rozhodnou ve svůj prospěch, ale hosté usilovali o to samé a místy se tak hrálo nahoru - dolů.

Přes gólové šance na obou stranách se skóre již neměnilo a vypadalo to na dělbu bodů, ale minutu před koncem se štěstí přiklonilo k hostům, když domácí hráč trefil ve velkém vápně míč rukou a kopala se penalta, kterou Honza zkušeně přetavil v hattrick 2:3, ale především na další 3 body v krajské soutěži !!!

Hráčem zápasu byl Hoňáro, ale jeho hattrick podpořil celý tým předvedenou kombinační hrou a hlavně konečně nechybělo maximální nasazení a potřebné srdíčko u většiny hráčů !!!

TJ SKOROTICE  vs. TJ VAŇOV 2:3 (2:1)

střelci:Jan Zeman – 3x (30´- 45´- 69´)                 FOTO                     

zahajovací sestava:

Kalina

Pošík – Frank – Krýsl – Zíma

Doskočil – Novák – Novotný – Nauš

Zeman – Štěrba

střídající: Šimurda, Černý, Lácha, Hahn, Rubeš, Řezníček

Zápas řídil delegovaný rozhodčí z KFS p. Jiří Šmíd.

Další mistrovské utkání  hrajeme v sobotu 15.9. kdy  hostíme FK ČL Neštěmice „B“ (3)!!

Zápas má výkop v 14:15  a sraz je v 13:15 v naší kabině......!!!


……………VAŇOV do toho…………