Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasloužené vítězství TJ Střekov -TJ Vaňov 4:6 (0:5)

29. 9. 2013

 K utkání 6.kola zajížděli ml.žáci Vaňova na hřiště TJ Střekov, se kterou minulou sezónu sehráli dvě vyrovnaná utkání bez bodového zisku. Letos se dal očekávat opět vyrovnaný souboj neboť se hrál přímý souboj o 5.místo v tabulce. Bohužel nám omarodili Filip Kunert a Matěj Bartoška a tak jsme neměli nikoho na střídání. Na druhou stranu to byl proti minulému kolu pokrok, protože jsme proti Skoroticím hráli jen v sedmi!

          Zápas jsme začali ve svižném tempu a již v 5.min. jsme se ujali vedení po narážečce Budky a střele Stehlíka z 18 m. Soupeře jsme stále přehrávali kombinační hrou po zemi a celoplošným pohybem. V 19.minutě Jiřík vybojoval míč u soupeřova rohového praporku, přistrčil si ho a z úhlu propálil brankáře 0:2! V minutě 21. Stehlík rozehrával přímý kop ze 17 m po faulu na Vacatu a nekompromisně zavěsil 0:3! Vaňovští fanoušci již byli ve varu a to je ještě čekali další fotbalové lahůdky. Ve 23 min. Radek Lácha poslal z vlastní poloviny krásnou kolmici na Budku a ten po sólu s přehledem zakončil 0:4!

Do kabin se šlo za stavu 5:0 pro Vaňov, protože ještě vsítil Stehlík z hranice vápna po narážečce se Šalanským.

          V kabině jsme si řekli, že ve 2.poločase budeme pokračovat v nátlakové hře plné pohybu, ale realita byla bohužel jiná! Již ve 31.min. střekovskou střelu Traista vyrazil a naši obránci jen koukali jak útočník doráží 1:5! V tu chvíli jsme zapomněli na náš důraz z 1.poločasu, což se nám za 2 minuty vymstilo, kdy jsme po nedůrazu na hranici vápna inkasovali na 2:5! Vaňov se postupně dostával do tempa, ale bohužel mu chybělo lepší zakončení.

Ve 42.min. se v závaru před soupeřovu branku nejlépe zorientoval Dominik Jiřík a upravil skóre na 2:6. V 50 min. Střekov opět snížil, po zbytečné ztrátě míče našeho obránce, lobem z 15 m 3:6. I přesto, že naši borci měli míč více na svých kopačkách jsme bohužel ještě jednou inkasovali. Útočící hráč převzal nahrávku v evidentním ofsajdu a posunul míč svému spoluhráči, který stál také v 2 m ofsajdu a ten snížil na 4:6!

          Je nutné kluky pochválit za snahu hrát fotbal, obránci se po celou dobu zápasu snažili konstruktivně rozehrávat balóny a doplňovat naší ofenzivu, díky tomu se hrál pohledný moderní fotbal s velkým počtem střeleckých zakončení. Je potřeba ještě zapracovat na spoustě věcí, abychom dokázali diktovat tempo zápasu po celých 60 minut, ale na to se všichni těšíme a uděláme vše proto, aby na naše zápasy chodili fandit nejen rodiče, ale i příznivci fotbalu TJ Vaňov.

 

Sestava: P.Traista – R.Lácha, J.Vacata – D.Bartoška, V.Budka, L.Stehlík – D.Jiřík, P.Šalanský

 

 

Další ukání:     TJ Vaňov  - TJ Spartak Tisá

                      sobota 6.10.2013 od 10:00 hod.