Jdi na obsah Jdi na menu
 


07.09.2019 TJ Sokol Pokratice-Litoměřice - TJ Vaňov 6:2 (3:1)

10. 9. 2019

FV sobotu jsme sehráli utkání v Litoměřicích proti domácímu celku z Pokratic. V hodně oslabené sestavě, kdy chyběl stále zraněný Zeman, Ištok i naše jednička mezi tyčemi Kalina, jsme chtěli zabránit dalšímu debaklu a zkusit si z Pokratic odvézt nějaký bod. Do brány se postavil stoper Růžička a hned v osmé minutě musel lovit míč ze sítě. Za devět minut po krásné střele domácího Musila už to bylo 2:0 a začalo nám téct do bot. Naštěstí ještě v té samé minutě dorazil míč do odkryté branky Doskočil a vykřesal nadějí pro dobrý poločasový výsledek. Bohužel ve 33. minutě po velmi sporném zákroku na gólmana Růžičku, kdy ho hostující útočník zanesl až skoro mezi domácí fanoušky za bránu vstřelil do odkryté brány domácí hráč třetí gól. Za stavu 3:1 se šlo do kabin.

Po poločase jsme soupeře začali presovat, čímž jsme ho trochu zaskočili, uzavřeli na svou polovinu, ale bohužel jsme nedokázali využít své šance. Jelikož platí nedáš/dostaneš, tak hosté využili skoro každý svůj protiútok a mezi 55. a 65. minutou odskočili na hrůzostrašných 6:1. Stále jsme presovali, dovolím si říct, že druhý poločas jsme byli mírně lepší, ale vytěžit jsme dokázali pouze jeden gól a na konečných 6:2 upravil Šimurda.

Ke konci zápasu se odehrál ještě jeden okamžik, který absolutně nepatří na fotbalová hřiště, ale spíše do ringu. Hostující Smetana si ve fotbalovém zápalu nedokázal odpustit likvidační zákrok na našeho Ondru Radostu a s vidinou podle Pokratických fanoušků a hráčů ,,čistého" zákroku přelomil našemu hráči obě kosti v holeni. Doufáme, že DK využije video ze zápasu a uloží adekvátní trest pro domácího hráče a přezkoumá některé pochybné výroky (či spíše nevýroky) hl. sudího, např. při třetím gólů domácích. Ondrovi přejeme za celý Vaňov hodně sil a brzký návrat na nohy bez použití berlí.

 

Další zápas sehrajeme v neděli od 17h v Heřmanově. 

 

Foto ze zápasu