Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.09.2019 TJ Heřmanov - TJ Vaňov 4:4, PK 4:3 (2:4)

18. 9. 2019


     Do Heřmanova jsme jeli pro tři body ať to stoji, co stojí. Od začátku prvního poločasu jsme na soupeře naběhli, snažili se hrát útočně a využívat dlouhých balónů za obranu. Hned v 5. minutě jeden prošel a Šimurda míč uklidil podél gólmana - 0:1! V 15. minutě po špatném přebrání hostujícího záložníka to bylo 1:1, avšak o minutu později nás hned poslal do vedení Barnat, když zeď soupeře tečovala jeho ,,přímák" do protipohybu gólmana. 19. minuta a po krásné individuální akci dává na 1:3 Kuba Lédl. Od té doby se hra přelévala z jedné strany na druhou až do 39. minuty kdy díky našemu nedůrazu hostující útočník doslova dovedl balón až za záda bezmocného Kaliny a bylo to 2:3. V průběhu následujících 15ti minut jsme dokázali spálit neskutečné a místo 2:5 na tabuli zůstává skóre 2:3. Naštěstí ve 44. minutě zachoval chladnou hlavu při zakončení Lédl a vstřelil 4 gól, který nám dal klid dvougólového náskoku za kterého se šlo do kabin. 
    Druhý poločas se hra více vyrovnala a úřadovala zkušenost heřmanovského středu zálohy, která dokázala velmi zatápět naší obraně. Bohužel v 55. minutě domácí snižují na rozdíl jediného gólu a zápas nabral úplně jiné otáčky. Začali jsme hodně kazit přihrávky a naše hra byla tvrdostí na úrovni baletního kroužku národního divadla. Kolem 60. minuty Honza Zeman proniká do vápna, kde je sražen domácí obranou a rozhodčí odpískal faul. Vidina jasné penalty vydržela pouze 30 vteřin, kdy po domluvě s pomezním rozhodčím vytahuje hlavní sudí faul asi o pět metrů mimo vápno. O pět minut později si domácí útočník lehá vlivem únavy pod zábradlí pro diváky a rozhodčí nečekaně píská za tento únavový syndrom penaltu pro domácí, kterou proměňují a je vyrovnáno. Zbytek zápasu je ve stylu nahoru - dolů, plný nepřesností, avšak stoprocentní šance jsou na obou stranách. Stejně jako Heřmanov, tak za pět minut vykopáváme i my míč z brankové čáry a zápas končí 4:4 a jde se na penalty. Domácí v nich vyhrávají a berou dva body.
     Co na to říct... Heřmanovu věnujeme dva body vlivem svého taktického panenství a druhý zápas po sobě nejsme schopni dotáhnout alespoň polovinu šancí do gólů, přičemž soupeř nemilosrdně trestá každé zaváhání.


Další zápas odehrajeme v sobotu od 13h proti Kopistům ve Vaňově .

 

 

Foto ze zápasu