Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.10.2019 TJ Vaňov - FK Česká Kamenice 1:1, PK 3:1 (0:1)

21. 10. 2019

Vyválčené dva body proti Kamenici!
Penaltová smůla prolomena a konečně bereme ze zápasu víc než bod!


      V hodně okleštěné sestavě jsme se v sobotu dopoledne sešli na další domácí zápas . Hned několik opěrných bodů základní sestavy skolila nemoc, nebo pracovní povinnosti a hodinu před zápasem se sešlo pouze 11 statečných. Opět jsme si chtěli dát pozor na naše tragické začátky utkání a nedostat brzo gól. Kamenice hrála s balonem, měla víc ze hry, ale první vážnější akci jsme soupeři dovolili až ve 20 minutě. Hostující záložník využil zaspání gólmana Růžičky a soupeř šel ve 20. minutě do vedení. Až na pár střel okolo vápna jsme toho směrem dopředu moc nepředvedli a do kabin se šlo za stavu 0:1. 

     Ve druhém poločase jsme využili opozdilců a velkou vzpruhou pro nás byl příchod Novotného či Vrby. Začali jsme o něco lépe kombinovat a soupeře jsme přehrávali. Kamenice využívala hlavně spolupráce bratří Machů a naše obrana musela být pořád na pozoru. Dlouhé nákopy hostů se dařilo celkem obstojně chytat a když už se objevil náznak šance, tak ho naše obrana ve spolupráci s už probuzeným Růžičkou dokázala zlikvidovat. Bohužel jsme opět trpěli na proměňování šancí, dvakrát jsme nedokázali dorazit míč do odkryté branky, nebo se naše akce zastavila zvednutým praporkem asistenta rozhodčího. Vyrovnání přišlo až minutu před koncem, když hlavou překonal gólmana hostí sváteční střelec Vrba.


     Penalty jsme konečně zvládli... Lukáš Rytíř svůj pokus pohodlně uklidil, Lukáš Ištok na druhý pokus proměnil také, Končel s velkým štěstím (a díky nerovnosti našeho hřiště) dostal míč do sítě. Růžička dvě penalty chytil a mohlo se jít slavit! Díky všem za odmakaný zápas a doufáme, že se v Křešicích uvidíme ve větším počtu. Speciální díky patří Kubovi Štěrbovi, který i přes zákaz lékařů nenechal svůj tým ve štychu a místo plánovaných 15ti minut na konci odmakal celý poločas!  


Příští kolo cestujeme do Křešic, kde se utkáme s lídrem soutěže, domácích Schoellerem. Zápas  začíná v sobotu v 11h, přijďte nás podpořit! 

 

 

FOTO ze zápasu

   

 

.