Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko neuspělo v Chuderově

Chuderov - Vaňov 2:1 (1:0)

branka Hamala                                 FOTO

sestava

Dušovský - Brabec Jiří, Bouša, Bárta, Protschke - Hamala, Rytíř, Houda (70. Slanina), Martinů - Němeček (85. Kodat), Rubáš

     V 6. kole 1.B třídy změřily síly v tradičním derby týmy Chuderova a Vaňova. Počasí na fotbal bylo ideální, trávník skvěle připravený. Vaňovští byli po prvních třech bodech z minulého kola nabuzeni a od začátku zápasu to bylo na jejich hře vidět. Hned od úvodu zápasu domácí přehrávali a během prvních patnácti minut si vytvořili dvě slibné šance. Nejprve si Rytíř zpracoval míč ve vápně na prsa, avšak jeho střela těsně minula levou tyč chuderovské branky. Poté v dobré pozici netrefil Martinů z hranice značky pokutového kopu míč tak jak chtěl, vyšla z toho pouze slabá střela vedle. Zápas pokračoval ve stejném duchu, hosté byli běhavější a měli několik slibných náběhů po pravé straně, chyběla však finální přihrávka. Obrana hostí chuderovské útočníky do větších šancí nepustila. Okolo 30. minuty začal Chuderov vyrovnávat hru a dostal se do vedení. Bohužel zásluhou chyby Dušovského, který vykopával míč z ruky z rohu vápna, míč si zpracoval na polovině Jarošík, posunul si jej na levou nohu a pomalu se vracejícího brankáře překonal trefou skoro ze čtyřiceti metrů do horního rohu branky. Hosty gól zmrazil a do poločasu bylo na hřišti pouze mužstvo domácích.

     Vaňovští se však v kabině vzpamatovali a hrál se oboustraně pohledný fotbal s šancemi na obou stranách. Zhruba v 70. minutě se hosté dočkali zaslouženého vyrovnání, Hamala obešel po pravé straně obránce a vyběhnuvšího brankáře překonal přízemní střelou na zadní tyč, čímž si spravil chuť po třech zápasech na hanbě za červenou kartu v duelu s Trmicemi. Domácí se však po 5 minutách dostali opět do vedení, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Jarošík, Dušovský bravurně zachránil, avšak vyražený míč uklidil do sítě důrazný Gabriel. Hosté sebrali síly k závěrečnému náporu, avšak šance po standartních situacích zůstaly nevyužité.K aňkou na dobrém výkonu rozhodčího udělala strkanice mezi hostujícím Němečkem a Krokem a následném úderu pěstí Kratochvíla do Němečkova obličeje. Místo žlutých karet pro první dva jmenované a červené pro Kratochvíla, udělil po žlutých pouze Němečkovi a Kratochvílovi. Remízový zápas skončil výhrou domácích. My se musíme soustředit na přístí domácí zápas s Chabařovicemi a potvrdit tři body ze zápasu s Povrly.

 

copyright by Martin Protschke