Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko padlo na hřišti lídra 0:5

10. 10. 2010

Česká Kamenice - Vaňov 5:0 (4:0)

hráno na hřišti v Chřibské

sestava

Dušovský - Brabec Jiří, Bouša, Houda, Protschke - Hamala, Rytíř, Němeček, Martinů - Dvořák Radim, Rubáš

 

střídali: Brabec Jan, Vondra, Červinka

     V osmém kole 1. B třídy zavítal vaňovský tým na provizorní hřiště lídra soutěže České Kamenice. Hrálo se v Chřibské, kde našli domácí azyl po zničení svého hřiště povodněmi. Hosté přijeli v hodně okleštěné sestavě, když chybělo hned několik hráčů základní sestavy, mimo jiné i stoper Bárta.
        Od úvodního hvizdu domácí začali náporem a dobrou kombinační hrou lehce přehrávali hostující mužstvo. Vaňov hrál téměř bez útoku, na soupeřově polovině byli jeho hráči pouze sporadicky a brzy vždy o míč přišli. Tlaku kamenických tak přetížená obrana vydržela vzdorovat pouze dvacet minut. Dvěma góly během pěti minut dali domácí jasný ráz výsledku utkání. Oba góly padly po zbytečných ztrátách míče ve středu pole. V téže minutě po druhém gólu ještě domácí nastřelili hlavou břevno. Poté přišla další pětiminutovka, kdy nejprve domácí přečíslili levou vaňovskou stanu a po následné zpětné přihrávce na neobsazenou pravou stranu domácí hráč chladnokrevně k pravé tyči zvýšil na 3:0. U čtvrtého gólu si vybral jedinou slabší chvilku hostující brankář Dušovský, když jej z úhlu prostřelil domácí útočník, který ale na omluvu gólmana měl i několik trestuhodně volných spoluhráčů ve vápně, takže Dan čekal spíše přihrávku.
      4:0 po poločase bylo milosrdných, když domácí spoustu šancí ještě zahodili, netrefili dokonce z malého vápna prázdnou branku. Jediný příspěvek hostí k útočné hře byla slabá střela Lukáše Martinů do náruče domácího brankáře.
    Ve druhém poločase chtěli domácí návýšit svů vysoký náskok, ale vaňovští zpřesnili hru a domácí útočníci často zůstavali lapeni v ofsajdové pasti. Ujala se pouze střela domácích v polovině druhé půle, kdy přes clonícího Boušu zapadla střela po zemi k pravé tyči Danovi branky, který nic neviděl. Vaňovští měli i několik náznaků šancí na vstřelení čestného úspěchu, ale chyběla finální přihrávka a klid v zakončení. Jedinou šancí tak byl trestný kop Houdy, který domácí gólman vyrazil těsně před sebe, ale dorážející Protschke už byl příliš blízko, aby jej přehodil, pouze jej nastřelil a o odražený míč už se postarala domácí obrana. Po konečném hvizdu můžeme být nakonec rádi, že výsledek byl nakonec ještě milosrdný. Nezbývá než zabojovat v domácím utkání a napodobit tak B - tým, který otočil v nedělním zápase výsledek s favorizovaným Ravelem a bral nakonec tři body.

 

copyright by Martin Protschke