Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko po druhé doma za sebou udrželo čisté konto, porazilo 2:0 poslední SKP

Vaňov- SKP Sever 2:0 (2:0)

Branky: Dvořá, Vrba

Sestava: Červinka - Jiří Brabec, Jaroš, Protschke - Houda, Vrba (70. Harciník), Dvořák, Rytíř, Sibal - Němeček (80. Hanták), Kodat (75. Martinů)

    Další zápas II. třídy Okresního přeboru byl k vidění v sobotu od 17.00 hod. na vaňovském pažitu, kde se střetl domácí celek s posledním týmem tabulky SKP Sever. Na postu stopera vystřídal zkušeného Krnáče, absentujícího kvůli kartám, neméně zkušený Jaroš.

     Zápas začal za větrného počasí, hrálo se většinu času na polovině hostí. Domácí však dlouho nemohli najít recept na jejich obranu. Většina akcí končila nepřesnou přihrávkou nebo špatným zakončením. Domácí tak vysvobodil průnik Sibala z pravé strany do vápna, kdy jej při střele hostující obránce fauloval a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil kapitán domácích Dvořák a střelou k tyči nedal gólmanovi šanci. Trápení tím však nekončilo, domácí přenechali iniciativu hostům, Ti však byli směrem dopředu bezradní. Domácí však z brejků nebyli schopni navýšit svůj náskok, zejména akce Houdy, který šel spolu se třemi spoluhráči na tříčlennou hostující obranu, dokazovala domácí trápení. Místo střely volil zdomácí záložník přihrávku a akce se dohrála do ztracena. Několik šancí si domácí vypracovali po standartních situacích, ale zvonily pouze tyče a břevna. Druhý gól tak těsně před poločasem vstřelil svým již klasickým způsobem důrazný Vrba, když se vydal za ztraceným míčem a hostujícího gólmana, který předtím lehce podklouzl, ve skluzu překonal střelou z úhlu přesně na zadní tyč.

      Vaňovští vedli po poločase 2:0, ale za svůj výkon moc pochval v kabině od trenéra nedostali. V druhé půli se hrálo většinou na polovině hostí a Červinka si mohl vzít do branky klidně noviny. Domácí hráli dobře kombinačně, všechny akce však končily před vápnem. Největší šanci měl opět Vrba, ale na dvakrát brankáře hostí nepřekonal. Několik náznaků měl i Němeček, do střely se však z nich nedostal. Domácí trenér využil postupně všechna střídání, gól však už domácí diváci neviděli. Vaňovská pevnost tak zůstala opět nedobytá, škoda nevyužitých šancí, skóre mohlo být i vyšší. Radost mohl mít Červinka, který udržel druhé čisté konto v sezoně. Další zápas hrajeme na půdě nevyzpytatelného Ravelu.

 

copyright by Martin