Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko porazilo podzimního lídra Petrovice těsně po boji 1:0

 

Vaňov – Petrovice 1:0

branka vlastní

sestava – Červinka – Hájek, Dvořák Jára, Vaňkát, Brabec Jiří – Sibal, Houda, Vrba (63. Stehlík), Harciník – Kodat, Němeček (89. Šimek)

     Zdarec Vaňováci.

     Po dlouhé zimní pauze, která trvala neuvěřitelných 4 a půl měsíce, nám to konečně začalo. Kvůli mrazům a sněhu byla první 2 kola odložena na květnové svátky 1. 5. a 8. 5. A tak jsme na to vlítli doma a to hned na podzimního lídra tabulky – Petrovice.  Sice je po 2. jarním kole již vystřídal Ravel, i tak nelze soupeři upřít jeho kvalitu.

     Na začátku března jsme hráli s hosty od hranic zimní přípravný zápas. Za třeskutého mrazu a nedostatku hráčů jsme prohráli 0:5. A tak obavy některých hráčů a fandů byly na místě.

     Na hřišti nás čekaly 2 novinky.

1)      během zimní přípravy byl z pracovních důvodů odvolán trenér Ríša Charvát. Zkontaktovali jsme bývalého kouče, který je mezi hráči hodně oblíbený, Vencu Strádala. A ten na lukrativní nabídku, která může konkurovat i slavnému Muríňovi, nakonec po zvážení kývl.

2)      máme novou světelnou tabuli, která je umístěna nad střídačkou domácích. Samozřejmě proto, abychom případně čas mohli zpomalit nebo zrychlit dle vývoje zápasu

     A teď už k samotnému zápasu. Naši žlutomodří borci nastoupili bez dvou opor – kvůli zranění se omluvili Tiba Krnáč a Martin Navrátil. A tak musel s kartami (registračkami) na stole trenér pořádně zamíchat.

     V sobotu 6. 4., ještě stále bylo poměrně chladno, ale na hráčích to nebylo moc znát. Obě mužstva do toho vlítla na plné obrátky. Od úvodního hvizdu se hrál hodně bojovný fotbal. Obzvláště Petrovice jsou známi svou tvrdou hrou. Překvapivě domácí se jim vyrovnali, bohužel, jakýkoli kontakt se soupeřem nám rozhodčí pískal, na druhé straně některé ostřejší zákroky nechal bez povšimnutí. Přesto jsme byli aktivnější, hrotoví útočníci Němeček i Kodat napadali hostující beky už při rozehrávce a Ti měli problémy. To samé praktikovali hosté na naší straně, ale my jsme si vždy poradili. V průběhu prvního poločasu si Petrovičtí vypracovali jen jednu vážnější šanci, kdy střelu z pravé strany Dvořák Jára zblokoval a Červinka míč pokryl do náruče, i když to byla nepříjemná teč.

     Za to my jsme měli více šancí, z pravé strany se několikrát pěkně uvolnil Sibal, který hrál s chutí, ale bohužel chybělo přesné zakončení. Největší šanci měl Němeček, kdy na dvakrát dorážel, po druhé z levého úhlu, brankář hostů nedosáhl. Míč se objevil již za brankovou čarou, ale pomezní a hlavní mlčeli. Vyražený balon mohl dorazit dobíhající Brabec, ten přestřelil hodně nad branku.

     Za stavu 0:0 začal druhý poločas, na naší straně beze změn. Hosté se začali více tlačit k naší brance, a měli míč více na kopačkách. S veškerým úsilím jsme vždy ale vše zažehnali, takže vážněji našeho strážce naší svatyně Červajze neohrozili. A my jsme na druhé straně jsme udeřili. Náš Jára rozehrál přímý kop téměř z půlky, a zakroutil ho někam k penaltě, kde hostující kapitán míč prodloužil za sebe a také až za překvapeného brankáře. Vaňovské ochozy burácely, vedli jsme 1:0. Nádhera.

     Hosté znervózněli a začali opět trápit naši obranu. Jejich cíl byl jasný, vyrovnat. Málem se jim to podařilo po jednom z rohů, kdy prodloužený míč na zadní tyči si zpracoval hostující útočník a před ním se objevila odkrytá část branky. Brabec však stál na správném místě, reflexivně vyhodil do strany své silné lýtko, od kterého se odrazil míč na další roh.

     My jsme se jen soustředili na rychlé brejky. A abychom neudělali vzadu nějakou chybu. Žádný rychlý protiútok jsme zdárně nedokončili k další brance, tak jsme museli bránit jen jednogólový náskok. Což se nám nakonec podařilo. Za zmínku stojí snad už jen poslední šance hostů, která všem hráčům, trenérům a fanoušku zahrála neuvěřitelně na nervy. Běžela 90. Minuta. Po nedorozumění našich dvou stoperů a brankáře se objevil hostující forvard Liška mezi penaltou a velkým vápnem naprosto sám před naším brankářem. Naštěstí pro nás v koncovce selhal a míč poslal levačkou vedle branky. Infarktový závěr, neuvěřitelná radost žlutomodrých.

     Rozhodčí nám nebyl po celý zápas moc nakloněn, v první půli hostům prominul dvě penalty, možná i třetí byla. Ale důležité je, že tři body zůstávají doma, ve Vaňově.

     V dalším kole nás čeká opět nepříjemný soupeř, jedeme do Velkého Chvojna (hraje se 13.4. od 16:30), které prohrálo 1:2 ve Valtířově.

 Vaňov do toho!!!

 

 

copyright by Drtikol