Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko prohrálo hokejově 3:5 s Ravelem na drnovišti ve Skoroticích

Ravel - Vaňov 5:3 (2:0)

Sestava: Červinka - Caninec (50. Harciník), Dvořák, Vaňkát, Protschke - Rytíř, Krnáč, Vrba, Sibal - Němeček (50. Navrátil),Houda (80. Brabec)

Branky Vaňova: Sibal, Dvořák, Krnáč

     V sedmém kole II. třídy Okresního přeboru zavítal celek Vaňova na pole ve Skoroticích, kde našel svůj azyl tým Ravelu. Domácí měli velkou posilu v osobě Lukáše Kroka, který byl hlavním jazýčkem na miskách vah v konečném výsledku zápasu.

      Domácí začali náporem, ale bez větších šancí, největší šanci si vypracoval na druhé straně Němeček, když pohotovou střelou otřel míč o tyčku. Kombinace díky terénu vázla na obou stranách, domácí však byli rychlejší a důraznější. První branka padla po standartní situaci, kterou chybně odpískal hlavní rozhodčí, když posoudil Vaňkátovi souboj o míč jako bránění ve hře. Z nepřímého kopu míč jeden z domácích posunul na Lukáše Kroka a ten nechytatelnou střelou o tyč otevřel skóre. Brzy po prvním gólu přišel druhý úder, ze kterého se hosté již do konce poločasu nevzpamatovali. Hráč Ravelu si přiťuknul 20 metrů od branky míč, který propadl ve středu hřiště a z voleje jej poslal ranou do sítě. Červinka si sice na míč sáhl, ale vytěsnit jej nedokázal.

     Do druhé půle vstoupili hosté s odhodláním udělat něco s výsledkem po plamenném proslovu v kabině od Venci Strádala zaskakujícího za hlavního trenéra. Pár minut po rozehrávce však přišel další úder, když se domácí dostali ke standartce, kterou hosté ubránili, ale přišel druhý centr do vápna, kde hlavičkoval domácí hráč a míč směřující vedle umístil vhodně postavený drn do branky.

      Vaňovští však nesložili zbraně a začali se tlačit dopředu. Po akci Rytíře se dostal k míči Sibal a levačkou prostřelil Formana v brance na zadní tyč. Domácí znejistěli a dostali se pod velký tlak, který vyústil v druhou branku. Navrátil z dobrých třiceti metrů dělovkou rozehrál přímý kop, Forman jej neudržel a vyrazil před sebe a pro Dvořáka již nebyl problém míč dorazit. Zbývalo 22 minut do konce a vypadalo to na drama. Hosté však hru moc otevřeli a po pár nevyužitých příležitostech inkasovali, když Krok v nájezdu dva na jednoho našel lépe postaveného spoluhráče, který míč uklízel prakticky do prázdné branky. O tři minuty později však byl rozdíl opět jednogólový, když byl na hranici šestnáctky faulován Krnáč a dle svého zvyku z trestného kopu udělal z gólmana statistu. Hosté začali hrát již na totální riziko a z buď a nebo bylo to nebo. Po sporném zákroku na Vrbu šel dlouhý míč opět na Kroka a ten ač atakován Vaňkátem utekl a dal pátý gól Ravelu. Tím zápas skončil.

 

 

copyright by Martin