Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko rozstřílelo Dubice 7:1, na vítězství se podílel Kodat hattrickem

3. 10. 2012

Vaňov- Dubice 7:1 (4:1)



Sestava: Červinka - Caninec, Dvořák, Vaňkát, Protschke - Rytíř (55. Navrátil), Krnáč, Vrba, Sibal (67. Harciník) - Kodat, Houda (75. Budín)

Branky: Kodat 3, Dvořák 2, Krnáč, Vrba

     V 6. Kole II. třídy Okresního přeboru přijel do Vaňova nepříjemný tým z Dubic. Domácí začali od úvodního hvizdu náporem, zejména Rytíř si na hřišti se soupeři dělal co chtěl, bylo znát, že po pauze má do fotbalu velkou chuť. Brzy přišly i šance, ale v první selhal Kodat a ve druhé Krnáč po rohovém kopu tvrdou ranou z voleje těsně minul branku. První branky se tak diváci dočkali v 19. minutě, když se na hranici vápna orientoval dobře Kodat, nabil proti noze Dvořákovi a ten krásnou střelou zhruba z dvaceti metrů vymetl šibenici. Hosté na to reagovali stažením levého beka, přes kterého šla většina domácích akcí.  To však nepomohlo, protože 4. minuty po prvním gólu to již bylo 2:0, když Houda vysunul Kodata  a ten prostřelil křížnou střelou hostujícího brankáře. Hrálo se jen podle domácích not a v 35. Minutě si dvojice Houda- Kodat zopakovala spolupráci a druhý jmenovaný sám před brankářem procedil míč skrz jeho rukavice do branky. Domácí si pak vybrali jedinou slabou chvilku, když  po vlastním autu získal na polovině hřiště míč Matzke a dlouhým nákopem poslal Malejovského do samostatného úniku a ten jako vždy ve Vaňově s přehledem proměnil. Gól padl ve 44. minutě, ale branku do šatny nakonec dali domácí, když prakticky po rozehrání dostal Krnáč do vápna dlouhý balón, zpracoval si ho, povodil si oba beky a předložil Kodatovi před prázdnou branku hattrickovou výzvu. Ten míč uklidil do prázdné branky a  zkompletoval za 23. minut již druhý podzimní vaňovský  hattrick.
    Do druhého poločasu šli domácí s cílem přežít očekávaný dubický tlak a zbytečně neinkasovat. Veškeré spekulace o možném zmrtvýchvstání Dubic utnul hned ve 49. minutě Vrba, když si došel pro odražený míč a střelou těsně za šestnáctkou uklidil míč k tyči. Po páté brance se vytratila fotbalovost i u domácích a hluchých dvacet minut se prakticky kromě několika náznaků nic nedělo. Trenér využil všechny možnosti ke střídání, do hry šli postupně Navrátil, Harciník a Budín. Posledně jmenovaný hned po příchodu na hřiště spálil velkou šanci, když se dostal do vápna, ale střelu levačkou poslal v dobré pozici vedle branky. Diváci se však ještě krásného fotbalového momentu dočkali, když si míč ke standartce postavil v 83. Minutě  Krnáč a ze své parádní disciplíny nedal střelou přes zeď hostujícímu gólmanovi šanci. Parádního „angličana“ by těžko chytal jakýkoliv gólman na světě. Do hry se pak vloudily emoce, jak to již u dubických bývá zvykem. Oleje do ohně přilil i několika nepřesnými výroky rozhodčí a situace hrozila, že se mu vymkne z rukou. Klid však přinesla 85. Minuta, když dohady ukončila fotbalově dvojice Krnáč- Dvořák. Prvně jmenovaný rozehrál po zemi rohový kop a střelecky naladěný stoper předběhl na přední tyči dezorientovanou domácí obranu a míč nasměroval do sítě. Jednu šanci v závěru ještě spálil Vrba, když v dobré pozici volil tvrdou střelu, která se nevešla do branky. Zápas tak skončil rekordním výsledkem 7:1 a nutno dodat, že minimálně desítka by odpovídala průběhu zápasu. V dalším kole čeká vaňovské tým Ravelu. Nepůjde o jednoduché utkání, neboť hráči Ravelu o víkendu rovněž nadělovali a bodově jsou s týmem Vaňova nastejno.

 

copyright by Martin