Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko si poradilo s posledním Sebuzínem jen těsně 2:1

Vaňov - Sebuzín  2:1 (2:0)

Sestava: Červinka - Caninec, Dvořák (70. Němeček), Vaňkát, Protschke - Houda, Rytíř, Vrba (85. Budín), Sibal - Kodat (80. Harciník), Navrátil

Branky: Navrátil, Kodat

     V dalším kole II. třídy Okresního přeboru zavítal na vaňovské hřiště celek Sebuzína. Hosté se nacházeli na dně tabulky, ale jejich postavení neodpovídá jejich schopnostem. Domácí začali hned velkou šancí, když Vrba po centru z pravé strany v dobré pozici těsně minul hlavou branku. Vaňovští šli však brzy do vedení, když Houda našel ve vápně Sibala a ten hlavou vrátil míč na penaltu, kde jej hlavou uklidil Navrátil do sítě. Domácí měli více ze hry a tlak proměnili ve druhou branku, když Protschke po levé straně zatáhl míč, nacentroval jej do vápna na Houdu a ten jej připravil pro Kodata. Ten na hranici penalty zcela nehlídán tvrdou ranou nedal hostujícímu brankáři šanci. Vaňovští chtěli ještě víc, ale šance Navrátila a Kodata zůstaly nevyužity. V závěru poločasu tak přenechali iniciativu hostům, Ti však kromě dobré hry ve středu pole nic nevymysleli.
     V druhé půli začali domácí opět náporem, ale bez výraznějších šancí. Hosté hráli koncentrovaně a ve středu zálohy začali domácí přehrávat. Do větší šance se však nedostali. Domácí svojí hru omezili prakticky jenom na brejky, ale bez gólového efektu. Jedinou větší šancí tak byl průnik Sibala, který odcentroval a brankář hostí jej za pomoci břevna vyrazil před Kodata, ten se však nezorientoval a brankáře pouze nastřelil. Několik minut před koncem tak hosté stupňovali svůj tlak a dosáhli snížení. Po centru z pravé strany Červinka míč vyrazil přímo před sebe na hostujícího hráče, kterému Vrba zezadu vypíchl míč a došlo ke kontaktu obou hráčů. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který hosté bezpečně proměnili. Těsné vedení domácí ubránili a berou tak vydřené tři body.

 

copyright by Martin