Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko si veze 3 body z Liběšic za výhru 2:1

5. 10. 2008
Liběšice - Vaňov 1:2 (0:1)

branky: 33.Veselý, 90. Jelínek

sestava: Karas - Caninec, Bárta, Dvořák J. (65. Brabec Jiří), Příhoda - Dvořák T., Šimek, Machek, Houda (89. Jelínek) - Martinů, Veselý

     Po domácím nezdaru a vysoké prohře doma se Svádovem  jsme mířili v 7. kole do Liběšic. Jako vždy se dal čekat hodně tvrdý zápas, domácí hrají hodně od podlahy.
     Přijeli jsme bodovat. V pozměněné sestavě. Kvůli zranění se omluvili Vaňkát a Rytíř, Bouša pracovně vytížen. Na lavičku tak usedl s bolavým kolenem Jelínek a také náš sekretář Brabec Jiří.
     Rozhodčí foukl do píšťalky a mohlo se začít. A my jsme začali velmi dobře, hned v úvodu šel sám na domácího gólmana Martinů, bohužel pro nás přestřelil. Liběšičtí obránci chybovali a nám nabízeli možnosti samostatných nájezdů. Za 1. poločas jich bylo 6, kdy dvakrát neuspěl již zmiňovaný Martinů, Machek a Veselý. Posledně jmenovaný jeden ze svých úniků proměnil, a tak jsme vedli od 33. minuty 1:0. Domácí zahrozili nebezpečnou hlavičkou, kterou vytěsnil Karas. Náš gólman se u konce poločasu ujistil, že má správně postavené tyče. Při střele z voleje ho zachránilo břevno.
     Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn a začali opět válčit s nepříjemným a tvrdým soupeřem. V jednom ze soubojů odnesl hrubost domácích náš obránce Dvořák Jára, který dostal pěkného koňara a nemohl pokračovat dále v zápase. Chvíli po vystřídání jsme bohužel obdrželi branku, stav byl tedy 1:1. Hra se celkem vyrovnala, domácí vysloveně vážněji Karase v brance neohrozili, my jsme své brejky řešili dosti zbrkle. Rozhodčí se již schyloval ke končenému hvizdu, zbývala poslední minuta. Taktické střídání zraněného Houdy Jelínkem se ukázalo jako klíčové. Dvořák Tomáš se v posledním útoku zápasu prosmýkl domácímu obránci, z pravé strany míč po zemi naservíroval právě Jelínkovi, který svůj jediný, první a zároveň poslední kontakt s míčem proměnil v branku. Domácí rozehráli a rozhodčí pískl konec.
     Radost našich borců byla obrovská, po tolika zmařených šancí jsme si určitě zasloužili zvítězit. Domácí to nesli těžce a nepomohla jim ani tvrdost. Sice nás vítězství trochu bolelo a jsou tam nějaké šrámy, ale po vyhraném zápase se vždy vše hojí lépe. A v hospůdce se lépe popíjí.
     Díky všem, dokázali jsme, že jsem parta a táhneme za jeden provaz.

     VAŇOV DO TOHO!!!!


copyright by Drtikol