Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko si veze cenný bod za remízu 2:2 z horké půdy v Petrovicích

Petrovice- Vaňov  2:2 (1:1)

Branky: Krnáč, Němeček

Sestava: Červinka - Caninec, Dvořák, Navrátil (48. Brabec), Protschke - Adamec (70. Harciník) Krnáč, Vaňkát, Sibal - Němeček (82. Hanták), Kodat

V prvním venkovním kole sezóny II. třídy okresního přeboru zajížděl celek Vaňova na horkou půdu do Petrovic, odkud se nikdy nevozí body zadarmo. Domácí začali jak je jejich dobrým zvykem náporem a vytvořili si hned několik dobrých šancí po rychlém přechodu do útoku. Jednou míč olízl po hlavičce domácího útočníka i břevno. Gól visel ve vzduchu a zhruba po dvaceti minutách přišel. Do rozhozené obrany zaútočila hned trojice domácích a po centru z pravé strany střílel domácí útočník prakticky do prázdné branky. Domácí ještě po brance vystupňovali tlak a jenom Červinka v brance držel jednogólový rozdíl. Při jedné střele byl již překonán, Protschke však na poslední chvíli míč směřující do prázdné branky vykopl. Vaňovští se pak začali pomalu dostávat do hry a dočkali se i vyrovnání. Krnáč z trestného kopu nedal brankáři šanci a střelou téměř do šibenice jej odsoudil do role diváka. Domácí si pak vytvořili ještě několik šancí, ale skóre se již do půle neměnilo.

Druhý poločas měl začít očekávaným náporem domácích, kteří z kopce dolů již léta válcují soupeře. Tlak však byl menší než se očekávalo a tak hosté začali vystrkovat růžky. Krnáč hrající ve středu zálohy rozdával míče a fotbalovou radost jako za mlada. Domácí ho často zastavovali jen za cenu faulů. Pak zhruba v 65. minutě šli vaňovští do vedení, když si na Adamcovu přihrávku za obranu naběhl Němeček, ukázal obráncům záda a udělal kličku i gólmanovi. Míč poté dopravil z ostrého úhlu do sítě. Domácí probuzení gólem z letargie opět spustili peklo a již za pár minut vyrovnali, když po zmatcích ve vaňovském vápně dostal petrovický hráč míč proti noze na hranici penalty a Červinkovi nedal šanci. Pak domácí hnáni svým téměř fanatickým publikem zatlačili hosty na jejich polovině a gól visel ve vzduchu. Několika zákroky podržel tým Červinka. V závěrečných minutách se vaňovští prakticky nedostali z vápna a byli drceni nekonečnou sérií rohů a autů. V obraně výborně pomáhal Kodat, který vyhrál spoustu důležitých hlaviček. Tlak vaňovští nakonec přežili a vezou si tak z Petrovi c vydřený cenný bod.

 

 

copiright by Martin