Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko si veze první 3 body z venku za výhru 2:1 v Chabařovicích. Soupeř nakopak poprvé doma ztratil

Chabařovice - Vaňov 1:2 (0:1)

sestava: Červinka - Brabec, Caninec, Vaňkát, Protschke - Navrátil (89. Harciník), Krnáč, Vrba, Rytíř (22. Houda) - Němeček (70. Budín), Kodat

Branky: Krnáč, Houda

 

     V 9. kole II. třídy Okresního přeboru čekal vaňovské souboj na hřišti výborných Chabařovic. Zápas sliboval možné ukončení zajímavých sérií. Chabařovičtí zatím doma neztratili ani bod a dostali pouze jeden gól a vaňovští zase nedokázali vyhrát ani jednou na hřišti soupeře. Zápas začali lépe domácí, když hned od začátku převzali iniciativu na své kopačky a hostující obrana se měla co ohánět. Do větší šance se však domácí nedostali a zhruba po 15. minutách se začali osmělovat vaňovští. Kodatovu střelu směřující do branky na poslední chvilku zblokoval domácí hráč na rohový kop. Po Krnáčově standartní situaci o chvilku později Protschke hlavičkoval v dobré pozici hodně nad branku. Poté přišla standartní situace z pozice jak dělané pro Krnáčovu pravačku. Ten jak je jeho dobrým zvykem opět přes zeď vymetl pavučiny v šibenici domácí branky. Rozesmutnil tak domácí diváky, kterým zde pár let rozdával radost jako domácí hráč. O několik minut později byl trenér Charvát donucen střídat, když likvidačním zákrokem u levé postranní čáry domácí hráč vyřadil ze hry Rytíře. Rozhodčí Lutka opět nezklamal, žlutou kartu neudělil a v dalším průběhu zápasu se mu to vrátilo. Do poločasu už stojí za zmínku pouze jediná šance domácích, kterou trestuhodně neproměnili. Houda špatnou rozehrávkou ve středu hřiště odevzdal míč domácím a po podklouznutí Canince šel domácí hráč sám na Červinku, udělal mu kličku a míč poslal metr vedle tyče.

    Do druhého poločasu vstoupili vaňovští s cílem zápas vybojovat a nepřijít ani o bod, už kvůli zranění Rytíře. Domácí začali tlakem, ze kterého však neměli jedinou šanci. A tak po cca dvaceti minutách druhé půle přišel opět úder hostů. Krnáč rozehrál standartní situaci přímo na hlavu Houdy, který konečně protrhl střeleckou smůlu a zvýšil na 2:0. Chabařovičtí poté otevřeli hru a hostům se tak nabízelo spoustu příležitostí k brejkům. Řešili je však nepřesnými přihrávkami nebo nepřesným zakončením. Smolařem byl hlavně Kodat, kterým přehazoval gólmana, ale povedlo s mu to i s domácí brankou. Trest tak přišel, když dlouhý nákop propadl za Vaňkáta, který jej jen tečoval hlavou k domácímu hráči a ten v pokutovém území tvrdou střelou překonal Červinku. Ten si sice na míč sáhl, ale střelu srazil jen na vnitřní tyč, od které šla do brány. Bylo to 1:2 a domácí stupňovali svůj tlak. Vzadu rezignovali na bránění a hosté měli opět dvě tři slibné příležitosti, ale nájezdy tři na jednoho řešili zbrkle a nepřesně. Chabařovičtí tlačili, došlo i k několika nedovoleným zákrokům, za které měla být udělena žlutá karta, ale rozhodčí nepochopitelně nechával žlutý kartónek v kapse a rozdmýchával tím zbytečné emoce na hřišti i v hledišti. Naštěstí nedošlo k nějakému excesu a zápas se dohrál bez nějakých zbytečných zranění nebo vyloučení.
Vaňovští v závěru bojovali na hranici svých možností a domácí již nepustili do žádné šance a vezou si tak z Chabařovic tři body.

 

copyright by Drtikol