Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko v jarní premiéře prohrálo na hřišti Unionu Děčín 1:2, ztráta na soupeře je nyní 7 bodů

29. 3. 2011

Union Děčín - Vaňov 2:1 (1:0)

branka Protschke

Sestava - Dušovský - Brabec, Caninec, Dvořák, Protschke - Sibal, Machek, Rytíř, Šimek (80. Němeček) - Bouša, Martinů

     První jarní kolo 1.B třídy zavítal celek Vaňova do Děčína na půdu místního Unionu. A mohla to být překvapivě půda škvárová. Pouze několik minut před výkopem se nakonec rozhodlo, že trávník je způsobilý a vzpomínka na časy dávno minulé se nekonala.

    Od úvodního hvizdu bylo na hřišti pouze jediné mužstvo a to celek Vaňova. Kombinačně jenoznačně předčilo domácí a domácí obrana zoufale odvracela jednu šanci za druhou. Kromě několika rohových kopů, zblokovaných střel a hlavičce Šimka, která neměla z těžké pozice potřebný směr ani razanci však vaňovští z drtivého tlaku nevytěžili nic. Udeřilo tak na druhé straně, když z jediné akce domácí vytěžili vedení. Po souboji na levé straně vaňovské obrany propadl balon za obranu, odtud následoval centr na druhou stranu, kde rychlostně nestačil Brabec na hbitého domácího útočníka a ten nedal Dušovskému v brance šanci.

   Obraz hry se do poločasu nezměnil, domácí se úporně bránili a s námahou odvraceli šance hostí. Zejména je trápila výborně hrající dvojice středních záložníků Machek a Rytíř a v útoku hrající Bouša a Martinů. Posledně jmenovaný po kombinační akci nastřelil břevno, když domácí brankář jeho střelu vytlačil konečky prstů. Z následné akce ještě Machek udělal kličku brankáři a přihrával před branku, kde však byli hostující hráči obsazeni, míč se odrazil na vápno k Protschkemu, jehož střela po zemi skončila po teči pouze na rohu.

     Ve druhé půli se domácí obrana zklidnila a vaňovští nepochopitelně přestali hrát kombinačně a začali nakopávat míče dopředu. To se jim však vymstilo, když cca po deseti minutách po dlouhém nákopu domácích následoval centr z pravé strany a nikým nekrytý hráč na vápně pohodlně zvýšil na 2:0. Vaňovští opět přidali, zpřesnili hru a po několika minutách snížili. Po Rytířově trestném kopu do vápna šel Bouša do souboje s brankářem, ten neudržel míč a na vápně stojící Protschke jej obloučkem poslal do sítě. Do konce zápasu si vaňovští vypracovali několik výrazných šancí- Protschke po přiťuknutí Bouši pálil ve slibné pozici vysoko nad, Dvořák po dalším souboji Bouši s brankářem v těžké pozici minul odkrytou branku a Bouša pak po střele z vápna těsně minul pravou tyč domácí brány. Domácí neproměnili několik brejků do odkryté obrany a  zápas tak skončil 2:1.

 

copyright by Martin Protschke