Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko v Petrovicích drželo po poločase remízu 1:1, druhý poločas propadlo

Petrovice - Vaňov 5:1 (1:1)

branka: Rych

sestava

Dušovský - Brabec Jiří, Bárta, Houda, Protschke - Němeček, Martinů, Rych (60. Dvořák Radim), Rubáš (20. Kodat) - Pawis (70. Caninec), Hamala

 

     V dalším kole 1.B třídy zajížděl celek Vaňova do Petrovic, kde se vždy těžko hraje proti útočně laděnému týmu podporovanému bouřlivým publikem. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Domácí vyhráli los, takže druhý poločas se dala očekávat nátlaková hra domácích z prudkého kopce. A že se los v Petrovicích vyhrát nedá, o tom by mohl vaňovský stoper a v tomto zápase kapitán Bárta dlouze vyprávět.

     Domácí byli od úvodu aktivnější, běhavější a hlavně důraznější. Vytvořili si však pouze několik slibných šancí po dlouhých autových vhazováních, kdy si gólman Dušovský nepočínal zrovna jistě. Gól z těchto šancí nepadl hlavně díky špatné koncovce a stoperu Bártovi, který dvakrát vykopával míč z brankové čáry. Domácí se dostali do vedení vcelku kuriózně, když si střelu zhruba z dvaceti metrů, která směřovala vysoko nad branku, srazil vaňovský brankář do vlastní sítě. Domácím jako kdyby gól stačil a hosté si mohli trochu oddychnout.  V 25. minutě vystřídal zraněného Rubáše Kodat a vnesl trochu vzruchu do ofenzivy Vaňova. Hlavně jeho dlouhé auty až do vápna působily domácím potíže. Po jednom takovém závaru se dostal odražený balón zpět ke Kodatovi, který jej vrátil vysokým obloukem na malé vápno, kde si domácí brankář neporozuměl se svoji obranou a hostující Rych dotlačil míč hlavou do sítě. Poločas tak skončil 1:1.

      V druhém poločase se dostavil avizovaný nápor domácích, avšak bez větších šancí. Hosté však nabídli vedení petrovickým sami, když Rych ztratil ve vlastním pokutovém území po zbytečné kličce míč a domácí záložník angličanem překonal bezmocného Dušovského. Vzápětí se nechal vaňovský záložník kvůli zranění kotníku vystřídat. Místo něj šel na hřiště Radim Dvořák.

       Hostům se povedlo vyrovnat, když po přímém kopu překonal domácího brankáře hlavou Houda. Jaké však bylo překvapení, když asistent rozhodčího nesmyslně zvedl praporek a odmával ofsajd... Vzápětí se podepsal pod třetí gól domácích hostující Dvořák, kdy si nepohlídal hráče při rohu rozehraném nakrátko a domácí záložník vymetl pavouky z Dušovského brány. To byla pro vaňovské rána, ze které se už nevzpamatovali, a domácí přidali ještě dvě branky po samostatných akcích. Příští kolo hostíme tým Benešova, který je v tabulce o místo před námi, takže zápas se hraje o šest bodů. Měli bychom se o ně porvat.

 

copyright by Martin Protschke