Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko ztratilo první body na domácím pažitu v posledním zápase před vlastními diváky za remízu 2:2 s Tisou

Vaňov - Tisá   2:2(1:1)

Branky Krnáč (pen), Protschke

Sestava: Červinka - Jaroš (75. Brabec), Krnáč, Dvořák (65. Stehlík), Protschke - Houda, Rytíř, Vrba, Sibal - Němeček (85. Harciník), Martinů

    V předposledním kole II. třídy Okreního přeboru přijel na vaňovské hřiště lídr soutěže z Tisé. Hosté začali ve velkém stylu náporem a zatlačili domácí do defenzivy. Nápor vyvrcholil střelou Hanzla do břevna. Domácí přežili úvodní nápor a z první větší šance vybojovali pokutový kop. Houda se ve vápně nenechal odstavit tělem a hostující bek jej potom stáhl na zem. Krnáč se z pokutového kopu nemýlil a domácí vedli 1:0. Pak se začalo hrát na polovině Tisé častěji a přišly i šance. Po Krnáčově trestném kopu si na balón naskočil ve vápně Protschke, ale v dobré pozici trefil míč hlavou i ramenem najednou a brankář Tisé jej v pohodě chytil. Potom šel do souboje s brankářem ve skluzu ve vápně Vrba, míč napálil do brankáře a odražený míč poté Vrna napálil do tyče úplně odkryté branky. Vzápětí byli domácí za neproměňování šancí potrestáni, když Vrba udělal kličku soupeři na polovině hřiště a postupoval společně se třemi spoluhráči na dva hostující obránce. Míč však ztratil a Hanzl narýsoval okamžitě kolmici na Povejšila a ten sám proti Červinkovi vyrovnal. Zbývalo pouhých pět minut do poločasu. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

     Druhý poločas začali hosté opět náporem, ale šance už si nevytvářeli. Domácí začali přebírat taktovku utkání a dostávali se hlavně ke standartním situacím. Po jedné z nich přidali druhý gól. Houda rozehrál rohový kop, Vrba tvrdě hlavičkoval a míč směřující mimo branku nasměroval pod břevno do protipohybu gólmana pravou nohou Protschke. Hosté se pokoušeli o vyrovnání a do tlaku je dostal fakt, že domácím se začala rozpadat defenzíva. Dvořák musel v 65. minutě střídat a přibývalo standartních situací proti Červinkově brance. Po několika rozích se z jednoho prosadili hosté, když míč dopravili do sítě po sérii několika hlaviček. Domácím se také zranil Jaroš a obrana se úplně rozpadla. Na obou stranách byla znát únava a zápas tak směřoval k celkem zasloužené remíze. Tu mohla změnit střela Martinů, který napálil míč snad z 25 metrů, ale ten orazítkoval pouze břevno. Zápas tak skončil 2:2 a naděje na postup se domácím rozplynula. Domácí alespoň uhájili neporazitelnost na svém hřišti.

 

copyright by Martin