Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko zvítězilo nejtěsnějším rozdílem ve Valtířově

Valtířov- Vaňov 0:1 (0:1)

Sestava: Červinka - Jiří Brabec (77. Jan Brabec), Jaroš, Dvořák, Protschke - Sibal, Houda, Vrba, Martinů - Němeček (68. Harciník), Kodat

Branka: Němeček

     V dalším kole II. třídy okresního přeboru zavítal celek Vaňova na hřiště Valtířova. Na marodku vaňovských přibyl další hráč, a to zkušený Krnáč. Moc fotbalové radosti by si  stejně neužil, to už napověděl první pohled na hrací plochu, která spíše připomínala mýtinu v lese.

      Zápas hned od začátku nesvědčil kombinaci, takže na obou stranách to bylo spíše o nakopávaných balónech a o tom jak to odskočí. Do první vážnější šance se dostali vaňovští, když Kodat vhodil do vápna dlouhý aut a Vrba prudkou střelou těsně minul branku. Poté vaňovští i skórovali, když Vrbovu hlavičku, která směřovala do branky, prodloužil Sibal, ale stál v ofsajdu. Domácí se tlačili do útoku většinou po svojí levé straně, do vážnější šance se však nedostali. Několik průniků nezakončili přesně nebo centry do vápna posbíral Červinka. Poté hosté zpřesnili kombinaci a byla z toho i krásná akce, když Dvořák zasekl míč, narazil ho Houdovi, ten míč předal Martinů a ten jej prostrčil mezi dvěma beky na vápno na Vrbu. Jeho střela však šla vedle branky. Vzápětí domácí zahrozili na druhé straně, když jeden z jejich hráčů odražený balón z voleje napálil těsně vedle vaňovské branky. Když už se zdálo, že poločas skončí smírně, přišel nádherný fotbalový moment. Dvořák si ve středu hřiště pohrál s míčem a milimetrově přesným pasem na třičet metrů našel Němečka, který si zaběhl za obranu. Ten svůj sólový nájezd na brankáře s přehledem proměnil střelou na zadní tyč. A na takovém terénu to nebylo nic lehkého! Krátce po gólu se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Vaňov.

     Do druhého poločasu nastoupil tým Vaňova s cílem neinkasovat a proměnit nějaký brejk nebo standartní situaci. Domácí však zahájili aktivně a hosté znervózněli a kazili spoustu míčů nebo se jich zbytečně zbavovali. Přesto se zhruba po deseti minutách dostali do skvělé příležitosti, kdy Němeček utekl obráncům a šel sám na brankáře. Míč mu však na nerovném povrchu utekl, dostal se příliš blízko brankáři a pak už jej nedokázal přehodit a pouze jej nastřelil. Domácí neměli vyložené příležitosti, hrozili pouze ze standartních situací. Vaňovští se po půl hodině dostali trochu do hry a po rohovém kopu Protschke vyskočil nejvýše, ale v jasné pozici hlavou trefil pouze obránce na zadní tyči. Poté měl šanci ještě vystřídavší Jan Brabec zvaný Čóča, který šel od poloviny hřiště sám, ale zakončil ji nepřesnou střelou. Omluvou mu je, že vést balon 40 metrů na hrbolatém terénu by dělalo problém i Messimu. Zbývalo pár minut do konce a přišla největší šance domácích. Po faulu Sibala těsně před vápnem rozehrávali standartní situaci, k odraženému míči se dostal Petr Dvořák, ale na brankové čáře jej skvěle vychytal Harciník, který míč směřující do branky odkopl a následná střela již byla zblokována a šla vedle. Vaňovští pak hubený náskok ubránili a vezou si vydřené tři body. V dalších dvou kolech se představí vaňovští na domácím hřišti, kdy změří síly s celky Mojžíře B a Tisé.

 

copyright by Martin