Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko na hřišti Petrovic, lídra tabulky II. třídy, drželo remízu 1:1 do 85. minuty, nakonec ale 1:3 padlo

11. 5. 2009
Petrovice - Vaňov B 3:1 (1:0)

sestava:
Dušovský - Vrba, Brabec Jiří, Záleský, Příhoda - Stehlík, Adamec, Pec, Hamala - Kodat, Hájek (80. Brabec Jan)

     Nelehký úkol nás čekal na hřišti lídra tabulky II. třídy. Petrovice nasázely za poslední 4 kola každému soupeři minimálně 5 branek. Před 14 dny si z pohraničí dokonce odvezla rezerva Chabařovic výprask 1:11.
     I tak jsme přijeli do Petrovic pro bod. Domácí hráli od začátku, tak jak jsou na krátkém a úzkém hřišti zvyklí. Pořádně od podlahy a stylem nakopávaných míčů. S tím jsme měli v zádu z počátku problémy, protože míče opravdu lítaly zajímavě. V první půli jsme odmácího brankáře vážněji neohrozili, a tak se soupeř mohl věnovat útoku. Jednou nastřelili horní konstrukci naší branky, několikrát skvěle zalapal Dan. Jedna střela se bohužel ujmula a domácí po poločase vedli 1:0.
     Ve druhém poločase jsme si dávali větší pozor na nakopávané míče a více jsme se tlačili do útoku. A začali jsme si vypracovávat i příležitosti. Bohužel zatím bez gólového efektu. Domácí byli nervózní a my jsme sbírali jejich nepřesné přihrávky ve středu hřiště. V65 minutě jsme se dočkali. Po přímém kopu Záleského jsme využili zmatku ve vápně domácích a Áda dorazil míč do prázdné brány. To ale Petrovické  nakoplo, a ti začali opět hrát svoji hru. Nám se dařilo úspěšně bránit a veškeré míče odvrátit pryč od naší svatyně. To se nám povedlo i po dvou závarech před naší brankou, kdy jsme odvraceli několikrát z malého vápna. Ve předu už jsme nebyli tak nebezpeční. Bohužel, 4 minuty před koncem jsme inkasovali. Domácí útočník Ota Liška mladší měl dostatek prostoru, aby si ze středu hřiště naběl těsně před velké vápno a svoji levačkou o tyč zavěsil. Od našich středopoloařů dostal až moc prostoru a času na zakončení. V závěrečné hře vabank jsme inkasovali v nastavení ještě 3 branku.

     Škoda, bod byl na dosah a z horké půdy v Petrovicích by měl cenu tří. Bojovali jsme až do konce a i domácí fans po zápase říkali, že takhle Hraničář ještě nikdo nepotrápil.

     V příštím kole hrajeme derby dvou béček - přijede rezerva Mojžíře. Ti na tom nejsou také nejlépe. Pokud budeme bojovat jako v Petrovicích, výsledek a body se musí dostavit.


copyright by Drtikol