Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko rozsřílelo SKP 5:0, Kodat nasázel hattrick za sedm minut

7. 9. 2008

Ačkoli vaňovská rezerva v úvodních dvou utkáních v nejvyšší okresní soutěži svými výkony nezklamala, na body to bohužel ani v jednom případě nestačilo. Ve třetím kole zavítal do Vaňova soupeř, jenž byl také před tímto zápasem bodově na nule.

Od prvních minut zápasu se hrál pohledný fotbal. Vaňov měl opticky více ze hry a zejména po pravé straně hřiště nebezpečně útočil a bylo jen otázkou času kdy dokáže otevřít skóre. Nejprve ale přežili domácí horkou chvilku, to se do odkryté branky nedokázal trefit hostující Zavřel a zazdil tak jedinou šanci SKP na skórování v prvním poločase. Malý moment po této šanci se zrodila první gólová akce zápasu. Na pravé straně hřiště si narazili balon Pec se Sibalem, který našel na vápně rozběhnutého Hantáka, jenž krásnou akci zakončil hokejovým blafákem do prázdné branky 1:0. Po této trefě domácí trochu vyklidili pozice a zbývajících cca 20.min první půle se hrál vyrovnaný zápas bez vážnějšího ohrožení brankářů.

Do druhého poločasu domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň a soupeř přestal stačit. V rozmezí mezi 60. a 67. minutou se zápas změnil v exhibici domácích a v hlavní roli se představil útočník Kodat, který v tomto časovém úseku nasázel soupeři tři branky a rozhodl o osudu utkání. Jeho první branka padla po samostatné akci a střele do protipohybu brankáře 2:0. Druhou vstřelil hlavou po pěkném centru Hamali 3:0 a třetí doklepl do prázdné branky další pěknou akci z pravé strany 4:0. SKP si také nakonec dokázalo najít skulinky ve vaňovské defenzivě, v brance ale stál tentokrát skvěle koncentrovaný Burgr, který obě gólovky, které si hosté vytvořili ve druhém poločase, efektně lapil. Pohodu vaňovského týmu nejprve korunoval Brabec, jenž dokázal během hry ještě pózovat fotografům a poté také Hamala který v poslední minutě zápasu vstřelil ještě jednu branku a uzavřel tak skóre na 5:0. Splnil tak již velmi spokojenému a početnému publiku poslední přání a to búra v hostující síti.

Hoši děkujem a jen tak dál.

FOTOS

TJ VAŇOV - SKP ÚSTÍ n/L 5:0 (1:0)
branky: Kodat 3, Hanták, Hamala
sestava: Burgr - Sibal P., Caninec, Šimek, Brabec Jiří - Sibal J. (80. Hájek), Pec, Adamec, Hamala - Hanták (70. Šebík), Kodat (65. Matiscsák L.)