Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko si přivezlo velmi cenné 3 body za vítězství 1:0 z Tisé

8. 9. 2009
Tisá - Vaňov B 0:1 (0:0)
sestava
Dušovský - Veselý, Brabec Jiří, Šimek, Šabani - Sibal Petr, Houda, Adamec, Hájek - Slanina, Brabec Jan (70. Donauf)

branka 61. Adamec hlavou

     V hodně změněné sestavě oproti poslednímu kolu a s počtem 12 hráčů jsme odjeli do Tisé vybojovat další body ve II. třídě. V základní sestavě po dlouhé pauze nastoupil dokonce Čóča. Na lavičce jsme měli jediného hráče, a tím byl opět další navrátilec - František Donauf zvaný Varan. (jeho návrat můžeme přirovnat brankáři Čechmánkovi, který se po sedmi letech vrátil do hokejové reprezentace). Možná nám moc lidí nadějí nedávalo, ale my jsme přijeli vyhrát.
     Už v centru města Ústí bylo poměrně chladno, v Tisé foukal vítr ještě studenější. Některým divákům bylo určitě chladno, tak jako dědovi Skokanovi, a tak se před zápasem šel zahřát místním gročkem. Zato hráčům na hřišti určitě zima nebyla, o poločase to bylo vidět na jejich propocených dresech.
     Během první půle domácí několikrát vyzkoušeli Dana v bráně střelou ze střední vzdálenosti. Avšak byly to rány tvrdé a míč dosti divně plachtil vzduchem, Dan měl několikrát problémy. My jsme měli překvapivě více rohů, několikrát z nich byl závar před brankou domácích, ale nic více z toho nevyplynulo. Domácí dvakrát minuly z pěkných šancí hlavou, náš Petr Sibal se řítil ke konci poločasu sám na gólmana Tisé, ale neuspěl. A tak za stavu 0:0 odcházeli obě mužstva do kabin. Pro nás zatím příjemný výsledek. A hlavně, hra byla celkem vyrovnaná, to bylo také důležité.
     Ve druhém poločase už tomu bylo jinak. My jsme se spíše bránili, domácího gólmana jsme moc neohrozili. Z ojedinelé šance jsme však vsítili. Z levé strany centroval z volného přímého kopu Houda a na míč si naběhl Áda a nestandartně hlaovu proměnil svoji snahu v branku. Radost na naši lavičce byla obrovská.
     Od této chvíle jsme byli ale stále pod tlakem. Domácí nevyužili několik rohových kopů ani přímých kopů, ve dvou jasných situacích selhali. Za nás mohl rozhodnout Sláňa, střela šla těsně nad. Oproti tomu domácí útočník mířil lépe, ale do břevna, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru a Pepa Šimek uklidi do bezpečí. V 70. minutě za aplausu všech našich 3 diváků a fanoušků - Simča, Pavla a děda Skokan - šel z placu Čóča a vystřídal ho Dony. Ten potrvdil, že fotbal neuzapoměl hrát a parkrát míč vepředu podržel, což nám chybělo, abychom si vzadu oddechli. Všem dalším útokům jsme se statečně ubránili bez chyby, a tak si odvážíme cenné vítězství a hlavně důležité 3 body. Super výsledek, za bojovnost všem klukům díky. Konečně nám zachytal gólman Dan a v těžkých situacích náš podržel.

copyright by Drtikol