Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko vydřelo 3 body v derby v Brné

6. 4. 2008
TJ Brná - TJ Vaňov 1:2 (0:2)

branky - Hájek 2

    Naše rezerva nastoupila k polabskému derby proti béčku Brné. Tyto zápasy byly vždy velmi vyhecované a tak se dalo očekávat tvrdé a bojovné utkání. Terén byl dosti rozmočený a blátivý, což nahrávalo spíše domácím. Od počátku totiž někteří naši hráči pěkně klouzali.

    Od úvodního hvizdu měli domácí více ze hry, ale do váženějšího ohrožení se nedostávali. Hosté hrozili spíše z rychlých brejků, bohužel bez přesnějšího zakončení. Asi ve 25. minutě jsme však udeřili, kdy do vápna pronikl Adamec, vystřelil. Jeden z domácích obránců střelu zblokoval, u odraženého míče byl nejdříve Hájek a skluzem přes gólmana vsítil. To byl pro domácí šok. Opět převzali iniciativu, ale většina útoků končila na nepropustné obraně hostí. Jedinou větší šanci si vypracovali domácí po rohovém kopu, kdy jeden z útočníků Brné hlavičkoval do břevna. 10 minut před koncem pločasu jsme skórovali po druhé, a opět se stal střelcem Hájek. Adamec se řítil sám na domácího brankáře, bohužel udělal dlouhou kličku do prava, ocitl se až na brankové čáře. Míč vrátil zpět do vápna, kde si naběhl Hájek a ten střelou z úhlu pod víko zavěsil. Obrovská radost zavládla na straně hostí, ale přesto naši borci smutněli. Již v 15 minutě se totiž nepříjemně srazil Hamršmíd, (nová akvizice z Děčína) přezdívaný Homer, s obráncem domácích - nebyl to žádný zákeřný faul ani zákrok, vše bylo v rámci pravidel - a bohužel, nevydržela to holení kost. Poslední zpráva zní - operace a šrouby, takže nic nepříjemného a Homer má zřejmě po sezóně.

    Ke konci poločasu se ještě vřítil do vápna hostíni Vrbič, byl jasně zfaulován domácím obráncem, rozhodčí ale odpískal ruku našemu hráči. Za stavu 0:2 se tedy odcházelo do kabin.

    V druhém poločase už to byla hra na jednu bránu, domácí se neustále tlačili do našeho vápna, vše ale obrana odvrátila nebo pochytal výborný Bigmac. My jsme prakticky domácího brankáře neohrozili. Posledních 20 minut jsme jen míče odkopávali pryč, plno hráčů nechodilo přes zimu trénovat, a bylo to znát. Došly nám prostě síly. Velkou slabinou byl pan rozhodčí Kopecký, který na obě strany obracel fauly, hru kouskoval a zbytečně ze zápasu udělal tzv. guláš. A přidal do hrnce i tím, že odpískal pro domácí úplně nesmyslnou penaltu asi 10 minut před koncem. Domácí útočník jasně pád nafilmoval. Na toto ale pan rozhodčí čekal. Konec jsme opravdu zvládli jen odkopáváním míčů pryč od brány, rozhodčí nastavoval oficiálně 3 minuty, dle diváků to bylo celých 8 minut. Jakoby chtěl domácí dotlačit k remíze. Bohudík se mu to nepodařilo a my si odvážíme z horké půdy v Brné 3 body. Super...

Je potřeba ale hrát celých 90 minut, ne jen poločas. V dalšícch zápasech se nám to může vymstít, tak věřím, že všichni na sobě zamakají a porazíme doma Hraničář Petrovice v dalším kole III. třídy.

copyright by Drtikol