Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bitva o druhé místo v Přestanově skončila remízou

1. 6. 2008
Přestanov B - Vaňov B 1:1 (0:1)

sestava
Burgr - Novotný L., Vrba, Brabec Jiří, Dvořák T. - Hamala, Pec, Duchoň, Adamec - Hanták, Šebík

branka: Hanták (pen)

    Neděle, po sobotních oslavách 60 let Vaňovského fotbalu, a je tu opět zápas Béčka. Někteří hráči byli unavení z předešlého parného dne, přesto se muselo do boje. O druhé místo ve III. třídě, v Přestanově. Láďa Caninec nahlásil zranění, a tak trenér Bimbo musel řešit stoperskou dvojici. K Drtikolovi přidal tvrďáka Vrbiče a mohlo se začít.
    Nebylo takové parno jako v sobotu, což bylo pro fotbal dobře. První poločas jsme hráli z kopce a bylo to znát. Měli jsme mírnější převahu, hráli jsme více do kombinace. Domácí již po léta taktiku nezměnili - nakopávané dlouhé míče za obranu soupeře. Jeden takový míč se jim povedl, Krušina běžel sám na Bigmeka v brance, ten bravurně zneškodnil. Soupeře jsme pustili ještě do jedné šance, ten ji nevyužil. My jsme měli také možnosti, ale chybělo nám trochu štěstíčka. Míč se nám vždy nějak ve vápně zamotal pod nohy, domácí odvrátili. Ve 35. minutě jsem se dostali do vedení. Šebík z Hantákem utekli domácí záloze, běželi sami na stopera. Šebík předložil do běhu Hantákovi, toho stoper zastavil nedovoleným způsobem stažením za dres, Hanty by mohl postupovat sám na brankáře, to měla být jasná červená, rozhodčí však vytáhl jen kartu žluté barvy - a ukázal na pokutový kop. Toho se ujmul střelec Hanty a  vsítil. Poločas 1:0 pro nás, výborný výsledek.
    V druhé 45timinutovce hráli domácí z kopce, a to je voda na jejich mlýn. Pustili se do nás a my jsme je tak trochu nestíhali. Naštěstí  v útoku neměli opravdové střelce a tak jasné příležitosti spalovali. Po jednom rohovém kopu však udeřili a vyrovnali na 1:1. My jsme byli hodně zalezlí, ale pár šancí jsme si také vytvořili. Skvěle nás podržel Bigmac, který pochytal několik nebezpečných střel. A tak zápas vydržel do konce za stavu 1:1.
    Dokázali jsme si, že umíme hrát pohledný kombinační fotbal i s lepšími soupeři. Děkujeme všem hráčům, kteří i  po bujaré sobotě zápas zvládli a vybojovali takový pěkný výsledek. Příští zápas doma Skorotice, zopakujeme domácí kanonádu jako proti Malému Březnu.


copyright by Drtikol