Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká Kamenice odjela s nepořízenou. Ve druhém poločase se zaskvěl Zemín čistým hattrickem

13. 9. 2009

Tým České Kamenice ještě loni brázdil vody 1.A třídy, kterou ale musel po neúspěšné sezóně opustit. Letošní sezónu začali hosté slušně a hned dvakrát si odvezli ze hřišť soupeřů plný bodový zisk. Jedinou svou porážku utrpěli paradoxně na domácí půdě. Domácí hráči šli do utkání s cílem zopakovat výkon z posledního domácího utkání proti Liběšicím a naplno bodovat.

Utkání začalo na neskutečně tvrdém, hrbolatém a vyschlém hřišti ve vlažném tempu. Dlouho se nemohl žádný z týmů prosadit. Až se ve 30.minutě postavil k rozehrání trestného kopu Zemín. Jeho polovysoká střela skočila těsně před brankářem hostí, který ji pouze vyrazil před sebe, kam doběhla hned trojice domácích hráčů. Nakonec byl tím šťastným Rytíř, jenž dorazil míč do prázdné brány 1:0. Od tohoto okamžiku ale domácí zbytečně přestali hrát a Kamenice byla lepším týmem. Naštěstí těšně před poločasem hosté nevyužili velkou šanci, když jejich útočník na malém vápně nedokázal doklepnout do prázdné branky. Poločasové skóre 1:0.

Druhý poločas začal stejně jako ten první končil. Kamenice měla územní převahu a domácí se ne a ne dostat do tempa. Vaňov má ale v útoku Zemína, který měl svůj den a během celého zápasu neprohrál s hostující obranou ani jednu hlavu. A hlavou také Zemín vstřelil uklidňující druhý gól, když si naběhl na Rytířův vysoký střílený roh a předvedl basketbalový výskok 2:0. Po této brance hosté začali hrát na riziko a to byla voda na mlýn pro domácí. Nejprve z dálky Zemín zkoušel pozornost kamenického gólmana, kterého stejně jako v prvním poločase zaskočil vaňovský drn, tentokrát střelu ale vytěsnil na břevno. Chvilku nato se do zakončení protlačil Vrba, který byl za zadu jasně faulován, souboj ale ustál a postupoval sám na branku, na přesnou střelu už ale neměl dostatek klidu. Vzápětí poslal Houda míč za obranu hostí, kde se vyhnul ofsajdové pasti Zemín a chladnokrevně přehodil hostujícího brankaře 3:0. Tento kousek Zemín předvedl do konce zápasu ještě jednou a dalším lobem uzavřel svoje galapředstavení a stanovil konečné skóre 4:0.

FOTKY OD RADKY

TJ VAŇOV - FK ČESKÁ KAMENICE 4:0 (1:0)

branky: Zemín 3, Rytíř

sestava: Hampl - Caninec, Dvořák J., Bouša, Protschke - Rytíř(77.Martinů), Záleský(65.Houda), Machek, Hamala - Vrba(70.Kodat), Zemín