Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chabařovice - Vaňov očima ÚD

26. 6. 2009

V derby se pálilo jen slepými

Chabařovice - V derniéře dalšího ročníku fotbalové I. B třídy se hrálo v Chabařovicích derby, ve kterém domácí celek hostil Vaňov. Branky se diváci nedočkali a hostitelé tak v závěru přišli o umístění na pomyslné bronzové příčce, na kterém se drželi celou jarní část soutěže.


 

V derby v Chabařovicích branka nepadla. Na snímku domácí Johannes (vpravo) a J. Dvořák z Vaňova.

V derby v Chabařovicích branka nepadla. Na snímku domácí Johannes (vpravo) a J. Dvořák z Vaňova.
Autor: DENÍK/Rudolf Hoffmann

„To mě opravdu moc mrzí, chybělo málo. Tím, že se nám nepodařilo v posledním utkání zvítězit, nás přeskočily Povrly o pouhé tři branky rozdílu ve skóre,“ lituje domácí trenér Miroslav Kadlec a pokračuje: „Měli jsme v první půli jasnou převahu, ale velkou šanci Makula i díky terénu neproměnil. Jedna louže jeho střelu zrychlila, ale druhá míč před brankovou čarou zastavila. Druhý poločas se hosté zlepšili, my jsme navíc prostřídali sestavu, aby si zahráli i další hráči, ale branku ani jeden z týmů vstřelit nedokázal.“

Přesto je ale Miroslav Kadlec se sezonou spokojený.

„Sice jsme bohužel neudrželi třetí místo, ale spokojeni určitě jsme. Oproti poslednímu ročníku jsme získali dost bodů, pohybovali se ve špici tabulky a klukům musím za jejich poctivé výkony poděkovat,“ dodává chabařovický kormidelník.

Vaňov přijel k derby po nepříliš vydařené jarní soutěže s jistotou záchrany a stal se remízovým králem skupiny A v I. V B třídě. V Chabařovicích se totiž svěřenci Richarda Charváta se soupeřem poděli o body již v jedenáctém střetnutí ze čtyřiadvaceti odehraných a skončili v tabulce devátí.

„První poločas se hrál za stálého deště a šance skórovat měli oba soupeři, i když musím přiznat, že ty domácích byly vážnější. Podržel nás však gólman Hampl, který podal bezchybný výkon,“ říká k utkání vaňovský trenér Richard Charvát a na závěr dodává: „Utkání bylo vyrovnané, branku jsme sice nedostali, ale ani nedali.“

Chabařovice – Vaňov 0:0. Rozhodčí: Vl. Klobása. ŽK: 2:2. Diváků: 40.

Chabařovice: Mattauch – Purkart, Krnáč, Král (46. Jirkovský), Valenta – Makula (46. Novák), Galert, Semenský, Čapek (75. F. Kadlec) – Vosyka, Johannes.

Vaňov: Hampl – Caninec, Bouša, J. Dvořák, Protschke – Houda (46. T. Dvořák), Machek, Šimek, J. Sibal (46. P. Sibal) – Hamala (80. Karas), Veselý.