Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko získalo v domácí premiéře pouze bod

31. 8. 2008

ObrazekV prvním domácím zápase nového ročníku Vaňov změřil síly se soupeřem, který sestoupil loni z 1.A třídy, tým TJ Chlumec. Chlumečtí v prvním kole podlehli překvapivě na domácím hřišti Františkovu a tuto ztrátu chtěli podle vlastních slov dohnat ve Vaňově.

Úvod prvního poločasu ale patřil jednoznačně domácím, kteří se tlačili před branku Chlumce, s cílem vstřelit uklidňující branku, což se záhy podařilo. Machek poslal kolmici do vápna na naběhlého Rytíře, který ještě vylepšil pozici pro Martinů a byl z Obrazektoho gól do prázdné branky 1:0. V dalších minutách domácí nepolevili ve své aktivitě a snažili se přidat druhou branku, ke které byl hodně blízko Příhoda, jehož střela skončila na tyči a jeho následnou nedůraznou dorážku vykopl na brankové čáře hostující obránce. O pár minut později tento moment domácí mrzel dvojnásob. Chlumec totiž dokázal skórovat ze standartní situace a jako blesk z čistého nebe  srovnal na 1:1. Po této brance se hra vyrovnala a vypadalo to že poločas skončí remízou, proti byl ale hostující Česlák, který využil hrubky domácí obrany a z úhlu prostřelil Kalinu 1:2. Tato branka padla těsně před koncem první půle a domácí tým dokonale zmrazila.

ObrazekVe druhém poločase se totiž dostavila křeč (u domácích herní, u hostů v nohách), a ačkoli se téměř celý druhý poločas odehrál na polovině Chlumce, nebyli domácí schopni vyrovnat. Bylo to také zásluhou chlumeckých hráčů, kteří kouskovali hru neustálím polehávání na hrací ploše díky křečím a tak se druhý poločas spíše nehrál než hrál. Hosté nakonec ztratili vyhraný zápas vlastní nedisciplinovaností, to se v posledních minutách nechali vyloučit dva hráči Chlumce za zcela zbytečnou kritiku rozhodčího a oslabili svůj tým natolik, že Vaňov nakonec v poslední minutě dokázal dotlačit vyrovnávací branku. Bártovu akci doklepl do prázdné branky Příhoda 2:2.

Ani ve svém druhém zápase sezóny Vaňov neprohrál, bod je ale proti Chlumci na domácím hřišti málo. Nezbývá nám nic jiného než se z tohoto zápasu poučit a zabojovat příští týden v Úštěku.

FOTKY OD RADKY

TJ VAŇOV - TJ CHLUMEC  2:2  (1:1)

sestava: Kalina - Bárta, Vaňkát, Protschke(80.Kodat), Bouša - Rytíř, Machek, Jelínek, Příhoda - Dvořák J., Martinů(46.Houda)

branky Vaňova: Martinů, Příhoda