Jdi na obsah Jdi na menu
 


Derby ve Svádově skončil dělbou bodů za remízu 1:1

29. 5. 2010
Svádov - Vaňov 1:1 (1:1)
branka Zemín
sestava
Štorc - Sibal Petr, Bouša, Houda, Protschke - Hamala, Martinů, Sluka, Příhoda - Kodat (65. Vondra), Zemín (87. Němeček)

     Nelehký úkol nás čekal ve Svádově, který minulý týden porazil druhé Srbice. 4:3. Přijeli jsme s cílem neprohrát. A hlavně, byli jsem v hodně pozměněné sestavě, vypadl Machek pro zranění, Rytíř a stoper Bárta.
     Na zápas se přišlo podívat hodně diváků ze Svádova. Podpořit Áčko přijeli také kluci z Béčka, kteří skončili zápas v Trmicích, a tak atmosféra byla pro naše kluky téměř domácí.
     Rozhodčí pískl do píšťalky se zpožděním asi 10 minut. A zápas mohl začít. Domácí byly v úvodu aktivnější, Radim Štorc působil v braáě trochu nejistě. Naštěstí se během chvil dostal opět do své skvělé formy a zlikvidoval několik nebezpečných šancí. My jsem se ale jen nebránili, také jsme útočili, výbroně začal Kodat, který dvakrát pěkně centroval do vápna, Zemín ani Příhoda nedoskočili. A bohužel  z ničeho nic přišel trest. Domácí se dostali do vedení pěknou kombinační akcí.
     To bylo ale od svádovských vše. Pak už jsme hráli jen my. Domácí jen nakopávali dlouhé míče a překvapivě hráli doma zaňdoura (bránili v deseti) a na brejky. A tak muselo přijít vyrovnání z branky střelce Zemína, který střelou po zemi prostřelil vše co stálo v cestě. Měli jsem ještě další šance, ale ty jsme neproměnili.
     Za stavu 1:1 začal druhý poločas. Za celou dobu nevystřelili domácí ani jednou na branku, jen jedna střela šla vedle. My jsme neměli hodně šancí, a tak jsme bohužel nevyužili špatný výkon soupeře. I tak bod je velice cenný, který nám dal jistotu záchrany v soutěži. Příští týden hrajeme doma, můžeme být v klidu a ukázat zase domácím divákům Vaňovský fičák.....

     Domácí ještě neunesli to, že na nás nestačili a 5 minut před koncem nesmyslně domácí Beneš nakopl našeho Ilju Zemína ležícího na zemi, za což právem obdržel červenou kartu a byl terčem i několika nadávek od hostujících fandů a kluků z  Béčka Je vidět, že se ze hřiště hra fair play začíná rychle vytrácet. Doufejme, že Ilja je v pořádku a hráč bude tvrdě potrestán.


copyright by Drtikol