Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOHRÁVKA 1. KOLA S CHABAŘOVICEMI SKONČILA REMÍZOU, PŘI PENALTÁCH BYLI ÚSPĚŠNĚJŠÍ HOSTÉ

13. 9. 2013

 TJ Vaňov – FK Slovan Chabařovice

Sestava: Červinka – Brabec, Caninec, Navrátil, Harciník – Stehlík (85. Adamec), Vaňkát (10. Slanina), Houda, Sibal – Kodat, Zemín

branka: Navrátil

V dohrávce prvního kola zavítal do Vaňova celek Chabařovic. Hodinu před utkáním začalo pršet a s mokrým terénem si v úvodu utkání více rozuměli hosté. Začátek zápasu ale poznamenala nepříjemná událost. Hned ve 3. minutě po souboji o balón zůstal na zemi ležet Vaňkát, který na chvíli ztratil vědomí. Za chvíli byl ale na nohou, odpočinul si na střídačce a vrátil se do hry. Po chvíli ale opět omdlel, diváci tedy zavolali záchranku a pro Vaňkyho si přijela sanitka. Na hřišti ho nahradil Slanina.

Hosté byli ze začátku jasně lepší, naštěstí si nepočínali dobře v zakončení nebo je vychytal Červinka. A tak platilo staré známé - nedáš, dostaneš. Po faulu na Houdu se k rozehrání přímého kopu postavil Navrátil a zamířil přesně k tyči. Střela těsně před gólmanem sjela po mokrém trávníku a zastavila ji až síť. 1:0 pro domácí.

Inkasovaný gól utlumil aktivitu Chabařovic a naopak několikrát pohrozili domácí. Po uvolnění na levé straně se do zakončení dostal Sibal, tentokrát si ale brankář hostů Král dokázal poradit a míč vyrazil na roh. Po dalším Sibalově úniku na jeho přihrávku jen o kousek nedosáhl Kodat a ten samý hráč o malou chvíli později hlavičkoval jen do náruče chabařovického gólmana.

Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Vaňov.

V druhém poločase se pokračovalo v podobném duchu, v jakém se končil poločas první. Hrál se důrazný fotbal s množstvím osobních soubojů, v útoku se statečně prali Zemín s Kodatem, hostujícím obráncům jejich důraz a síla v soubojích dělala problém. Domácí obraně naopak zatápěli mladí a rychlí hráči soupeře.

Zhruba v 60. minutě, po sérii nepřesností a nedůrazu v domácí obraně, se hosté dočkali vyrovnání. První střelu dokázal Caninec zblokovat, ale jen mezi penaltu a velké vápno, odkud už se nemýlil Blažek - 1:1.

Na druhé straně si hosté po rohovém kopu málem dali vlastní gól, míč šel ale těsně vedle tyčky. Do konce utkání se už skóre neměnilo, v 85. minutě nahradil Stehlíka na pravé straně zálohy Adamec. Po závěrečném hvizdu přišly na řadu penalty, pro TJ Vaňov poprvé. První tři střelci byli Caninec, Zemín, Houda. Caninec dal, směr Zemínovy střely vystihl brankář a penaltu mu chytil. Na řadu šel Houdis, který musel dát, což také udělal. Teď se ještě musel ukázat Červinka, který třetí penaltu Chabařovic vyrazil, a šlo se na čtvrté kolo. V tom na rozdíl od hostí ale selhal Brabec, Vaňov tedy prohrál na penalty a připsal si bod za remízu.

 

copyright by Filda