Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí premiéru Áčko zvládlo na výbornou

30. 8. 2009

Domácí premiéru si v novém ročníku odbylo vaňovské A mužstvo proti týmu SK Liběšice. Vaňovští nastoupili do zápasu po dlouhé době v téměř kompletní sestavě, což se v samotném zápase také projevilo.

Zápas začal pěkně z ostra. Vaňov se ujal chvilku po úvodním hvizdu vedení. Záleského centr prolétl velkým vápnem až k osamocenému Zemínovi, který pohodlně otevřel skóre 1:0. Z vedení se ale domácí dlouho neradovali, nevině vyhlížející situaci zakončil důrazně Hambálek a srovnal stav na 1:1. Hra se poté na chvilku uklidnila, až přišla další standartní situace zahraná Záleským na přední tyč, kam si po domluvě naběhl Zemín a zády k brance přehodil Nožinu v hostující svatyni 2:1. Hosté v prvním poločase zahrozili ještě jednou, jejich střelu ale zastavilo břevno. To domácí hráči měli více štěstí a do poločasu dokázali vstřelit pojistku, po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Protschke a z hranice šestnáctky trefil přesně k tyči 3:1.

Ve druhém poločasu se Liběšice nedostali do žádné vážnější šance. Naopak s chutí hrající domácí hráči přidali ještě dvě branky. Obě vstřelil Vrba, který nejprve prošel do vápna a chladnokrevně zakončil do protipohybu Nožiny 4:1, a za pár okamžiků si našel přesný centr Zemína 5:1. Další velké šance domácích už zůstali nevyužity a tak si Vaňov připsal do tabulky premiérové tři body za výhru 5:1.

TJ VAŇOV - SK LIBĚŠICE  5:1 (3:1)

branky: Zemín 2, Vrba 2, Protschke - Hambálek

sestava: Hampl - Caninec, Dvořák J., Protschke, Bouša - Martinů(78.Šabani), Machek, Záleský(46.Rytíř), Hamala - Zemín, Vrba(69.Kodat)