Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hostovice – Vaňov B aneb návrat Hadžiho

26. 3. 2007

Hostovice – Vaňov B aneb návrat Hadžiho

24. 3. 2007 – Sobota
0:3 – branky Vaňova – Ježek, Klingon, Stehlík

 

 
První jarní víkend se nám počasí vůbec nepovedlo. V Hostovicích vládlo pravé vysokohorské počasí. Foukal silný studený vítr, samozřejmě proti mužstvu, které hrálo do kopce. A hřiště?? Tradiční Hostovický hrbolák.

Obě mužstva byla nažhavena na první mistrovskou zkoušku v tomto roce a v jarní sezoně. Zápas sotva začal a hned všechny pobavil Drtikol. V páté minutě mu rozehrál Bigmac míč k lajně, a jak couval, uklouzl na vlhkém trávníku a plácnul sebou na zem. Jeho výmluva, že zde leží kravské lejno, alespoň všechny v chladném počasí trošku zahřála. Asi po 20 minutách se zranil Luky Novotný, nahradil ho Honza Dovolil, který se dovolil po dlouhé zimní pauze (zřejmě zazimoval) také ve Vaňově ukázat. Honza nám během krátké chvilky předvedl podobnou baletní kreaci jako Drtikol. Aspoň tak opět pobavil všechny aktéry zápasu i přihlížející.

První poločas hrál náš B tým z kopce, měl více šancí, stále se tlačil do vápna domácích, ale ne a ne vsítit branku. Domácí zahrozili jen jednou, sám před Bigmacem domácí hráč přestřelil. Jinak nám gólman pěkně v brance mrznul. Vytoužené zavlnění sítě v brance domácích se nám podařilo asi ve 35 minutě, kdy Záleský zahrál výborně přímý volný kop z pravé strany křižnou technickou ranou. Míč se odrazil od břevna na brankovou čáru, zpět do břevna. Dle všech už byl za lajnou, ale vše sledoval Ježek (má na to čenich) a míč do prázdné branky dokopl. Ještě v závěru měl velkou šanci Štěrba, ale zašlápl si na hranici malého vápna míč a nestačil brankáře ohrozit. Snažil se ještě přifilmovat penaltu, spadl na zem, pěkně to zadunělo, až probudil všechny krtky pod hřištěm, ale píšťalka Vency Tachecího zůstala němá.

Do druhého poločasu nastoupilo domácí i naše mužstvo s pár změnami. Na pravý okraj zálohy byl vystřídán navrátilec Hadži, a to byl ten nejlepší trenérský tah. Zřejmě zdědil po svých rumunských předcích trochu toho fotbalového umu (vzpomeňme na Dumitrescu, Petrescu, Ilje) a pořádně domácí obranu rozběhal. Připravil naše další dvě branky.  Nejdříve centroval míč z pravé strany a posadil ho přesně na nohu Klingona, podruhé byl na počátku brejku, vyslal Radima Stehlíka a ten vypustil ze své levačky jednu z těch tvrdších střel a zakončil akci brankou. Ještě teď si domácí brankář doma hasí rukavice (kdo to neviděl, neuvěří, kdo to viděl, nemůže tomu uvěřit jaké pěkné branky padají :--)). Jednu branku sám Hadži i vstřelil, ale protože před velkým vápnem ležel domácí gólman – vyběhl proti Ádovi a nějak se srazili (vypadalo to zle, ale vše dopadlo bez újmy na zdraví) tak ještě před tím rozhodčí přerušil. Áda byl blízko gólu také. Dostal pas za obrany, skákavý míč, snažil se přehodit gólmana, už se radoval z gólu. Míč ale po nerovném terénu odskákal těsně vedle branky.

Celkově druhý poločas ohrozil našeho Bigmace snad jen Ježek hlavou tečovaným míčem při snaze odhlavičkovat pas domácích do vápna, domácí byli neškodní. Skvěle vzadu odtrkal většinu míčů František Štěrba. Hráli jsme proti větru, do kopce, takže jsme se trochu obávali nakopávaných míčů domácího mužstva.

A tak po konečném hvizdu rozhodčího se naše Béčko mohlo radovat. Klidné vítězství 3:0 na hřišti soupeře je výborným vstupem do jarní sezony.


copyright by Drtikol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Brabi

Plukas,30. 3. 2007 13:46

Nic střízlivej a nenajedenej

TO Bigmac

Drtikol,30. 3. 2007 13:43

Hele Plukas, od jisté doby, co jsem ti vymyslel přezdívku Bigmac, seš Bigmac. Jinak já se chlámu u toho tvého psaní zas.. Kolik si měl piv a Cheesburgerů, když jsi to psal???

Luky

Plukas,30. 3. 2007 13:31

Luky vem si tedka v sobotu sebou na hřiště i tužka a papír. Mohl bys to Drtikolovi psát, aby věděl, co přesně do článku psát.

Jinak Drtikole... vážně se u troho Tvýho psaní musím chlámat

Omluva Lukym

Drtikol,27. 3. 2007 18:48

Sorry Luky. Přeci jenom jsem byl po zápase hodně společensky unavenej, jako vždy, dokonce sem usnul u toho trapného fotbalu našich reprezentantů. Na Vaňovský pohledný fotbal, u kterého se člověk nesmírně pobaví (myslím tím Béčko, sorry kluci z Áčka) nikdy mít ti naši simulanti z Hollywoodu nebudou.. Příště si vemu na hřiště tužku a budu si psát čas, kdy odejdeš ze hřiště. Doufám, že budeš zdráv a už budeš jen hrát celé zápasy... Ať se tvé koleno uzdraví co nejdříve.

dobrý vstup do soutěže

Luky,27. 3. 2007 15:23

Ahoj všichni,
článek je super a tři body z horké
půdy venku jsou ještě lepší.
Jen pro upřesnění,mé koleno vydrželo 30 minut.

haha

Plukas,26. 3. 2007 19:38

super článek

3 body

Ada,26. 3. 2007 16:32

Snad nám to jaro vydrží,první tři bodíky jsou gut,díky všem zůčastněním