Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAK HODNOTÍ PODZIMNÍ ČÁST TRENÉR EMIL RILKE?

1. 12. 2006

Vaňov se chce prodrat výš




Ústecký deník  -  28.11.2006

ObrazekVaňov - Fotbalový Vaňov je po podzimu na páté příčce 1. B třídy. Z ústeckých celků v nejnižší krajské soutěži je výš pouze třetí Mojžíř.

"Nevyšel nám vstup do soutěže, takže nakonec jsme s umístěním i ziskem spokojeni. Ale mohli jsme klidně mít o takových pět šest bodů víc," tvrdí vaňovský kouč Emil Rilke.

Vaňov vyhrál úvodní zápas podzimu v Chabařovicích 2:0, potom ale čtyřikrát v řadě prohrál. "To úvodní vítězství nám spíš ublížilo. Hráči rázem měli sebevědomí na rozdávání a mysleli si, že je nikdo nemůže porazit. Soupeři nás nepřehrávali, ale fotbalovost nebyla podpořena bojovností. Proto jsme v úvodu ztráceli body," vzpomíná trenér.

Zlom přišel v 6. kole, v němž Vaňov vydřel výhru nad Unionem Děčín. "Hráči začali dřít a přišly úspěchy," těší kouče.

Za nejpovedenější vybral zápas v Březinách, kde Vaňov slavil 3:1. "Mrzí mě naopak ztráty v Liběšicích, v Prackovicích nebo doma s Mojžířem. To jsou právě ty chybějící body."

Obránci Jaroslav Dvořák s Boušou, záložníci Machek s Vaňkátem a útočníci Zlámal se Stakičem patřili k největším oporám týmu. "Druhá polovina soutěže zastihla v dobré formě Rytíře, pomohli nám i hráči rezervy Brabec s Canincem," vyzvdihl Rilke.

K přednostem vaňovského týmu patřila především kombinační hra. "Lépe poskládaný a tvořivější tým má asi jen vedoucí Junior Děčín. Jinak nás opravdu nikdo nepřehrál," říká kouč.

K přípravě na jarní odvety mužstvo svolá 16. ledna. "Budeme mít dva tréninky v týdnu a o víkendu zápas nebo třetí tréninkovou jednotku," plánuje.

Na odchodu nikdo není, i nejlepší střelec Zlámal chce zůstat. "Jednáme se Svádovem o prodloužení jeho hostování."

Posunout se v tabulce výš, to bude cílem Vaňova v druhé polovině soutěže. "Pošilháváme po třetí příčce a rádi bychom vyzvali Mojžíř o post nejlepšího ústeckého celku v 1. B třídě," dodal Rilke.