Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak viděl zápas Vaňov - Svádov reprtér Martin Protschke

18. 4. 2011

Vaňov - Svádov 2:1 (1:0)

branky Martinů, Hamala - Havel

Sestava

Dušovský - Caninec (86. Strádal), J. Dvořák,Bárta, Protschke - Adamec, Machek, Vaňkát, Martinů - Němeček, Kodat (30. Hamala -80. Šimek)

     V dalším kole 1.B třídy se představil tým Vaňova na domácím hřišti proti týmu Svádova. Trávník byl skvěle připravený, počasí nádherné a i celkem dost diváků si našlo cestu na zápas. A bylo se na co dívat. Vaňovští hodili za hlavu tři předchozí porážky a do soupeře ze Svádova se od úvodu zakousli. Do sestavy se vrátili Bárta,  Martinů a po delší době Vaňkát. Hrálo se většinou na polovině Svádova a z úvodního tlaku mohli domácí vytěžit penaltu. Rozhodčí však po jasném faulu brankáře na Němečka nenašel odvahu zapískat. První gól tak přišel až ve 30. minutě, kdy se Machek po krásné akci zbavil hostujících obránců a když všichni čekali střelu z vápna levačkou, tak poslal nádhernou přihrávku na Martinů, který tváří v tvář svádovskému Pasekovi poslal míč po zemi k jeho pravé tyči.

      Po brance svádovští přestali hrát a domácí si vytvořili několik slibných šancí. Nejprve po akci Němečka, který se dostal do úniku po pravé straně a dělovkou donutil Paseku ke skvělému zákroku a od něj vyražený míč z malého vápna trestuhodně napálil střídající Hamala nad branku. Poté po chytré přihrávce za obranu přehazoval svádovského gólmana Adamec, chybělo však pár decimetrů. Poté se málem naplnilo známé nedáš dostaneš, když dvakrát svádovští útočníci netrefili z prostoru v šestnáctce téměř opuštěnou branku. Několikrát se vyznamenal Dušovský, hlavně když sebral v dobré pozici po tvrdém souboji míč z nohy hoistujícímu Turkovi. Poločas tak skončil 1:0.

    Do druhé půle se dal čekat tlak hostujících hráčů, to však domácí nedopustili. Dobře hrající útok Němeček- Hamala společně s výbornou zálohou jasně přehrával hostující obranu. Několikrát zachránil hosty od druhé branky Paseka. V další šanci selhal Hamala, avšak v 60. minutě již nezaváhal, kdy v náběhu za obranu uklidil míč po zemi k tyči a bylo to 2:0. Svádov pak přitlačil, začal hrát na tři útočníky a brzy si vytvořil tlak. Po jedné standartní situaci došlo ke kuriózní situaci, kdy míč po trestném kopu zřejmě skončil těsně za brankovou čarou nebo na ní, domácí přestali hrát a hostující hráči předvedli nevídanou věc- vysoký míč trefil jeden z útočníků hlavou do břevna ten se odrazil ke druhému hráči, který trefil rovněž břevno a po dalším odrazu třetí hráč netrefil o decimetr odkrytou branku. Snížit se tak hostům povedlo až 14. minut před koncem, kdy se ze třiceti metrů nádherně opřel do míče Havel a ten si proklestil cestu houštinou hráčů k tyči. Dušovský se po míči marně natahoval, měl úplně zakrytý výhled. Situace zaváněla ofsajdem, neboť před Dušovským clonil hostující útočník. Domácí již svůj náskok do konce uhájili a po celkem pohledném zápase a bojovném výkonu slaví první tři jarní body.