Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolo před koncem soutěže se A tým zachránil, v pohledném zápase proti Březinám získal potřebný bod

14. 6. 2009

Domácí derniéra sezóny 08/09 přivála na vaňovské hřiště adepta na postup do 1.A třídy Sk Březiny. Hosté v minulém kole klopýtli doma s Heřmanovem a přepustili vedení v soutěži Mojžíři, proto potřebovali nutně odvézt z Vaňova všechny body. Domácí tým se díky dvěma výhrám v řadě v minulých kolech přiblížil záchraně, aby získal definitivu, potřeboval alespoň bod.

Vaňov se svého soupeře nezalekl a po celý první poločas byl lepším týmem. Obrovské šance spálili Dvořák T. a Machek, jejichž střely končily těsně vedle tyče hostující branky. Zaslouženého gólu se domácí dočkali až těsně před přestávkou. Svůj důraz uplatnil v malém vápně Vrba a za cenu sebeobětování se vrhl hlavou proti odkopu hostujícího obránce a doklepl míč do prázdné branky 1:0. Tento gól hosty hodně znervózněl, ti se čím dál tím víc věnovali diskuzím s rozhodčím, který je neúnavně trestal žlutými kartami.

V druhém poločase se obraz hry otočil a tempo hry diktovali hosté. Záhy po úvodním hvizdu dokázali také srovnat stav, když si domácí špatně přebrali hráče při rohovém kopu a ti je za to potrestali 1:1. Poté se několikrát vyznamenal Hampl v domácí brance, který zastavil několik nebezpečných šancí Březin. Vaňov se dostal znovu do vedení po faulu na Machka v pokutovém území a následné proměněné penaltě. Dvořák T. 2:1. Hosté ale znovu dokázali srovnat a znovu to bylo po rohovém kopu, kdy domácí nechali zakončit hostujícího hráče v nepřehledné situaci 2:2. Ve druhém poločase hosté doplatili hlavně na svoji nedisciplinovanost a za neustálé slovní napadání HR se nechal vyloučit jejich nejnebezpečnější hráč. Hosté se přesto dostali do vedení po výstavní střele z velkého čtverce 2:3. Po dalším zbytečném faulu zezadu se poroučel za hřiště po chvilce další klíčový hráč Březin, který svému týmu chyběl zejména při standartních situacích. Toho domácí dokázali skvěle využít a v nastaveném čase vstřelili po rohu Šimka a Houdově hlavičce zasloužený vyrovnávací gól, který Vaňovu zajistil definitivní záchranu a hostům naopak zkomplikoval cestu za postupem 3:3.

TJ VAŇOV - SK BŘEZINY 3:3 (1:0)

branky Vaňova: Vrba, Dvořák T. z pk, Houda

sestava - Hampl - Bouša, Dvořák J., Caninec, Protschke - Hamala(80.Houda), Machek, Šimek, Dvořák T. - Vrba(46.Hnízdo), Zemín(63.Sibal)