Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI: TJ Vaňov – Spartak Tisá 1:0 np. (0:0)

 TJ Vaňov – Spartak Tisá 1:0 np. (0:0)

Sestava: Červinka – Adamec, Navrátil, Caninec, Brabec – Stehlík, Příhoda, Houda, Slanina – Rytíř, Zemín

Střídali: T. Dvořák, Harciník

ŽK: Slanina

V 7. kole II. třídy Okresního přeboru přivítal Vaňov na svém hřišti Tisou. Oproti zápasu s Petrovicemi měl tentokrát trenér s čeho vybírat, což dokazovala i přeplněná lavička domácích.

Zápasy s Tisou bývají velmi vyrovnané, což se potvrdilo i tentokrát. Hrál se vyrovnaný fotbal, s množstvím soubojů, ve kterých se pan rozhodčí nepochopitelně přikláněl na stranu hostí. Hráči Vaňova se snažili prokombinovat před bránu hostí, což se ale podařilo jen málokdy. Kvůli agresivnímu stylu hry obrany Tisé se útočníkům nedařilo míč udržet dlouho na útočné polovině a počkat na podporu záložníků. Naopak hosté se snažili využít rychlosti svých útočníků převážně nakopávanými balóny. Až na drobné zaváhání si s tím ale naše obrana nebo brankář poradili.

               Domácí byli v prvním poločase nejblíže gólu po rohovém kopu, kdy na brankové čáře musel za brankáře Tisé zasahovat jeho spoluhráč. Hosté se do gólové šance dostali po individuální akci, kdy jejich hráč dokázal projít mezi čtyřmi vaňovskými, a jen díky skvělému zákroku Červinky nedokázal vstřelit gól. Do šatny se šlo za nerozhodného stavu, 0:0.

Ani v druhém poločase se obraz hry výrazněji nezměnil. Domácí často přicházeli o míč po zákrocích, které by se daly považovat za fauly, píšťalka rozhodčího ale zůstávala němá. K výstavnímu gólu neměl daleko Rytíř, jeho střela nůžkami ale mířila těsně nad. Z lavičky se do hry dostal nejdříve Tomáš Dvořák, který vystřídal na kraji zálohy Stehlíka, kvůli svalovému zranění v 70. minutě odstoupil i Brabec, kterého nahradil Harciník. Ani jeden tým si do konce zápasu nedokázal vytvořit vyloženější šanci, natož pak vstřelit gól.

Na řadu tak již podruhé na vaňovském trávníku v této sezóně přišly pokutové kopy. Za domácí bez sebemenších problémů postupně proměnil Caninec, Dvořák, hosté naopak jedenkrát selhali. Na řadu šel Houda, který věděl, že když penaltu promění, je rozhodnuto. Ani on se zahráním pokutového kopu neměl sebemenší problém, Vaňov tak za výhru po penaltách získal do tabulky dva body. 

copyright by Filda