Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži konečně venku vyhráli, 4:2 v Povrlech

Povrly B - Vaňov 2:4 (1:2)

Branky Houda 2, Vrba, Němeček

Sestava: Červinka - Jiří Brabec (46. Harciník), Krnáč, Dvořák, Protschke - Jaroš, Rytíř (13. Houda), Vrba, Martinů - Němeček (80. Jan Brabec), Kodat

      V dalším kole II. třídy okresního přeboru zajížděl tým Vaňova na hřiště nevyzpytatelného soupeře z Povrlů. Jejich tým se většinou prezentuje bojovnou hrou s využitím celé plochy hřiště rozměrů letiště a mladých běhavých hráčů. Úvod zápasu však patřil hostům, kteří hned od začátku soupeře zatlačili a z první standartní situace rozehrané Krnáčem trefil Protschke hlavou břevno a dorážku z vápna Kodat nastřelil pouze do spoluhráče Vrby.  Hosté ze standartních situací hrozili a gól visel na vlásku. Brzy se zranil Rytíř a na hřiště šel Houda. Ani se nestačil na hřišti pořádně rozkoukat, dostal přihrávku na pravou stranu vápna a nechytatelnou bombou na zadní tyč otevřel skóre. Další gól mohl přidat Krnáč, kdy brankář již byl překonán, ale míči směřujícímu do branky nestačil uhnout Němeček. Další gól přišel po centru z levé strany, kdy Vrba hlavičkoval do břevna, ale jak je jeho zvykem nevěšel hlavu a v souboji s brankářem a obráncem oba přetlačil a  míč uklidil hlavou do branky. Poté přišlo několik šancí zejména po Krnáčových brilantních standartkách, největší spálil Kodat, když sám před odkrytou brankou míč hlavou netrefil. Hosté potom polevili, zbytečně začali nakopávat balóny a to se jim vymstilo. Po centru z pravé strany Houda tělem srazil domácího hráče a rázem bylo z penalty sníženo na 1:2. Hosté znervózněli a přestali hrát svojí hru a párkrát bylo před jejich brankou horko, domácí však měli žalostnou koncovku.

     Do druhého poločasu vstoupili domácí náporem a hosté přes domluvu v kabině opět nehráli podle představ trenéra a pouze se bránili a nakopávali balóny. Vysvobození přišlo, když byl na levé straně vápna byl faulován Kodat a Krnáč z následné standartky našel Houdovu kudrnatou hlavu a ten míč poslal do sítě. Hra se poté vyrovnala a hosté přidali další gól. Němeček na levé straně utekl a krásnou střelou na zadní tyč navýšil náskok. Poté mohl Vrba dát hlavou svůj druhý gól, krásně si naskočil na Krnáčův trestný kop, ale radost mu zkazil domácí bek, který na poslední chvíli zaskočil za již překonaného brankáře a míč  hlavou poslal na roh. Ve dvou šancích se ocitl Martinů, jednou těsně minul hlavou levou tyč domácí branky a poté mu nesedla střela levou nohou z hranice šestnáctky.  Hosté se pak nepochopitelně hnali do útoku a nechávali za sebou otevřená okénka v obraně. Domácí zůstávali v pěti lidech vepředu a hráli buď a nebo. Po chybě Vrby na polovině hřiště šli sami dva na brankáře a po kličce Červinkovi vstřelil 8 minut před koncem domácí hráč gól na 2:4. Domácí vycítili šanci a nejistotu soupeře a vyvinuli velký tlak. Z toho sice míč dopravili do sítě, ale gól rozhodčí Grupač správně neuznal po faulu na Dvořáka. Zápas tak skončil výhrou vaňovských 2:4 a proto si mohli zařvat v kabině svoje oblíbené kočka-myš. Výkon sice nebyl nijak oslnivý, ale tři body se počítají. Příští týden hostíme soupeře z Dubic a máme jim co vracet.

 

copyright by Martin