Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži opět doma neztratili, opět otočili nepříznivý výsledek

Vaňov - Mojžíř B 3:1 (1:1)

Branky: Němeček, Martinů, Houda

Sestava                                                                      FOTO

Červinka – Jaroš (72. Harciník), Krnáč, Dvořák, Protschke - Houda, Rytíř, Vrba, Sibal (85. Jiří Brabec), Němeček (80. Jan Brabec), Martinů

 

    Tři kola před koncem jarní části II. třídy okresního přeboru zavítal na vaňovské hřiště tým rezervy Mojžíře v čele s exvaňovským Láďou Canincem. Zápas začal a domácí měli od začátku herně navrch, kombinačně převyšovali soupeře, jen koncovka byla nepřesná. Hrálo se většinou po pravé lajně, aktivní byli zejména Houda, Rytíř a Martinů. Gól však padl na druhé straně, kdy po nepřesné přihrávce ze středu na Sibala, hostující obránce nakopl míč nazdařbůh dopředu, kde jej převzal útočník a prakticky z brankové čáry na hranici pokutového území prostřelil na bližší tyči Červinku, který si tak vybral slabou chvilku. Domácí byli pár minut otřeseni, ale brzy začali hrát znovu kombinačně a byli jednoznačně lepší. Po centru Houdy vystřihl nádherné nůžky Vrba, orazítkoval však pouze levou tyčku mojžířské branky. Šancí přibývalo, Sibal trefil po dalším centru Houdy pro změnu pravou tyčku a několik střel šlo vedle. Hosté občas zahrozili nepříjemnými brejky, naštěstí bez nějakého výsledku. Pak již domácí vyrovnali, když opět centroval z pravé strany Houda, a Němeček na zadní tyči míč hlavou poslal do sítě. Do poločasu mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, kdy Krnáč rozehrál standartní situaci překvapivě podél zdi na Němečka, ten však celou akci uspěchal a z jedné pálil nad branku.

    Do druhé půle nastoupili domácí po domluvě trenéra v kabině soustředěnějším výkonem a hned od začátku zmáčkli soupeře na jeho polovině. Dlouho se však nedařilo dotáhnout šance do vedoucí branky. Až přišel centr Houdy z pravé strany, který našel ve vápně osamoceného Vrbu. Ten hlavičkoval mimo branku a když si již všichni mysleli, že míč skončí  v autu, tak jej Houda dostihl u brankové čáry, vrátil jej na vápno Martinů a ten jej s přehledem levou nohou poslal do sítě. Domácí poté ještě zvýšili tlak a snažili se o třetí branku. Po Krnáčových standartkách dvakrát Houda minul hlavou branku a  několik dobrých šancí špatně vyřešil Martinů. Po jedné z jeho šancí Němeček sám na vápně střílel levačkou v záklonu nad branku. Hosté tak dostali šanci vyrovnat, když  Rytíř nešťastně tečoval míč do běhu pro hostujícího útočníka, ale toho v souboji jeden na jednoho vychytal Červinka. Poté měl ještě dobrou šanci Caninec, kdy se k němu po rohu dostal odražený míč, který pravačkou vyslal na branku, Červinka však byl opět na místě. Domácí tak uklidnil až třetí gól, když Krnáč rozehrál chytře standartní situaci, Houda se vyhnul ofsajdové pasti, míč si zpracoval a s ledovým klidem jej poslal k tyči. Zápas se pak už pouze dohrával, do konce chybělo pár minut. Domácí tak opět doma neztratili ani bod a doufejme, že to tak zůstane i po příštím utkání, kdy hostíme celek Tisé.

 

copyright by Martin