Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži vyhráli na hřišti třetích Trmic - porazili domácí rezervu 3:2 a dostali se o bod před soupeře na 3. místo

Trmice B- Vaňov 2:3 (1:2)

Sestava

Červinka - Harciník, Jaroš, Jiří Brabec, Protschke - Stehlík, Houda, Rytíř, Sibal - Němeček (75. Hanták), Kodat

na střídačce ještě Hájek Kuba

Branky: Jiří Brabec, Němeček, Kodat

      Další kolo II. třídy okresního nabídlo souboj o třetí místo mezi domácím celkem Trmic B a Vaňovem. Hosté přijeli v oslabené sestavě, když chyběli Vrba, Martinů, Krnáč, Dvořák a Jan Brabec.  Do sestavy se naopak vrátil po zranění Rytíř a na lavičku Hanták.

     Zápas začal náporem domácích, který vaňovští přežili a následně šli brzy do vedení, když krásným pasem našel Houda Brabce, který udělal kličku gólmanovi a míč uklidil do odkryté branky. O dvě minuty později už bylo vyrovnáno, když využil domácí hráč prostoru ve středu hřiště a nádhernou střelou pod břevno zavěsil. Domácí se však z vyrovnání neradovali dlouho, když o pár minut později našel další krásný centr ve vápně Němečka, který si jej hrudí zpracoval a tvátí v tvář gólmanovi míč s přehledem uklidil. Poté se již první poločas hrál podle not Vaňova, který měl územní i herní převahu a domácí do ničeho nepustil. Z několika náznaků šancí však hosté vedení nepojistili a tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

      Druhá půle se nesla ve stejném duchu, domácí se pokoušeli o tlak, ale nic z něj nevytěžili a hosté byli herně lepší. Darem z nebes tak pro domácí byla nepochopitelně odpískaná penalta za údajný faul Harciníka, který byl ve vlastním vápně držen rukama domácím útočníkem, který pak upadl. Překvapeni byli i domácí, ale šanci využili, na přesně umístěnou střelu k tyči neměl Červinka nárok. Hosté se dlouho nemohli smířit s výrokem rozhodčího a přestali hrát, čímž dostali domácí do mírného tlaku. Obrana společně s Červinkou v brance však držela nerozhodný výsledek. Po vystřídání Němečka se na hřiště dostal Hanták a mohl sledovat vaňovskou akci, kdy Stehlík našel chytrou přihrávkou ve vápně Kodata a ten dokázal svoji střeleckou pohodu posledních týdnů krásnou brankou, když obstřelil na zadní tyč domácího gólmana. Domácí pak vše vrhli do útoku a několikrát zahrozili, ale Červinka v brance byl pozorný a důrazný. Střídající Hanták mohl pár minut před koncem pečetit na 4:2, kdy jej po individuální akci po pravé straně vybídl Kodat, ale vaňovský kanonýr to měl na pravou a po kličce doleva už mu domácí obrana střelu zblokovala.

       Tři body tak musel uhájit Červinka, kdy po rohu domácích vytáhl hlavičku z malého vápna a poradil si i s následující dorážkou. Po dlouhém nastavení rozhodčí zadul do píšťalky a body zaslouženě putují k Labi.

 

copyright by Martin