Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na hřišti lídra Vaňov nezklamal, přesto odjel s prázdnou

25. 5. 2008

Na hřiště prvního celku 1.B třídy dorazil Vaňov se značně okleštěnou sestavou. Do utkání nastoupili kromě veterána Záleského a trenéra žáků Vrby, také dva dorostenci. V základní sestavě nastoupil Slanina a premiéru za A tým si ve druhém poločase odbyl Dolák.

Z počátku utkání dominovali pohybliví hráči Libouchce a svým pohybem vnášeli zmatky do zadních řad Vaňova. Po úvodním tlaku se hra vyrovnala a Vaňov se začal pomalu osmělovat. Bohužel přišla zbytečná ztráta míče na polovině soupeře, rychlý protiútok do rozhozené vaňovské obrany a nakonec branka Klačanského, který dorazil do odkryté branky střelu Vilda. Další střely liboucheckých dokázal v první půli Kalina již krotit. Vaňov se dostával do slibných situací, ale pokaždé chyběl krůček. Největší šanci prvního poločasu měl Vaňov po trestném kopu Dvořáka J., jeho střelu doprostřed branky Mudroch neudržel, dotírající Machek ale přišel o zlomek sekundy později.

Odhodlaní hosté nastoupili do druhého dějství s cílem minimálně srovnat stav. Hned v první minutě přišel ale šok z kopaček Klačanského, který placírkou z 25 metrů nachytal Kalinu v nedbalkách 2:0. Ani za tohoto stavu se Vaňov nevzdal a po většinu druhého poločasu byl Libouchci více než vyrovnaným soupeřem. Po hrozivých 367 minutách dokázala zlomit pověstná Vaňkátovka prokletí vaňovských střelců. Stalo se tak po standartní situaci, kdy si Vaňkát naběhl na střílený centr a z hranice penaltového bodu umístil přesně k tyči 2:1. Čím více se blížil konec zápasu, tím větší si Vaňov vytvářel šance. Martinů dvakrát za sebou postupoval sám na branku, ani jednou ale nedokázal přesně zacílit. Na úplném konci si Vaňov vypracoval čtyři rohové kopy, dva trestné kopy z nebezpečných pozic a další slibné šance. Když ale minutu před koncem nastavení přiťukl Caninec míč na malé vápno Houdovi před odkrytou branku a ten v megašanci selhal, bylo jasné, že Vaňov odjede znovu s prázdnou.

Neodpustím si poznámku na trojici rozhodčích, kteří celí zápas odřídili s velikým citem pro hru a bez větších chyb, kdyby to tak bylo pokaždé.

ČSAD LIBOUCHEC - TJ VAŇOV  2:1 (1:0)

branky: Klačanský 2 - Vaňkát

sestava: Kalina - Caninec, Dvořák J.(80.Záleský), Bouša, Vrba - Martinů, Machek, Vaňkát, Slanina(65.Dolák) - Houda, Dvořák T.