Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nestárnoucí Tiba Krnáč zařídil svým hattrickem vítězství Vaňova nad Velkým Chvojnem 3:0

19. 9. 2012

 

Vaňov- Velké Chvojno 3:0 (0:0)

Branky: Krnáč 3

 

Sestava: Červinka - Harciník, Dvořák Jaroslav, Hanták, Protschke - Houda, Vrba, Krnáč, Sibal - Němeček (87. Hájek), Kodat

     FOTO

Ve 4. Kole II. třídy Okresního přeboru přijel  do Vaňova soupeř z Velkého Chvojna, který je nováčkem soutěže. První tři kola uhráli chvojenští dobré výsledky a překvapivě byli na čelních příčkách tabulky.

     Domácí oslabeni o několik hráčů uvítali v sestavě opět po delší době Vrbu a v obraně dostal důvěru Harciník. Domácí od začátku zápasu dali jasně hostům najevo, že by rádi tři body. Měli územní převahu a tlak, ale bohužel pouze po vápno, do žádných šancí se však nedostali. Jediná větší šance přišla po Krnáčově standartce, když Houda minul hlavou pouze o několik centimetrů levou tyčku hostující branky. V první půli tak kromě ještě několika nepřesných střel v podání Houdy a Němečka branku nepřinesl. Hosté zahrozili po rychlých brejcích, ale bez nějakého efektu, obrana vaňovských pracovala spolehlivě. Poločas tak skončil 0:0.

     Do druhé půle domácí nastoupili s cílem vstřelit branku a rozhodnout utkání. Hned v úvodních minutách druhého poločasu však zahrozili hosté a Červinka musel vytáhnout vynikající zákrok proti střele směřující k tyči. Domácí se trápili a měli problém se dostat do koncovky. Ale trpělivá hra se vyplatila a do role hlavní hvězdy utkání se obsadil domácí nejzkušenější hráč Tiba Krnáč. Vysunul se více dopředu, podržel míč a hra hned dostala řád. Brzy také přišla branka, když po faulu na Dvořáka nedal z trestného kopu Krnáč hostujícímu gólmanovi šanci a ten lovil míč poprvé ze své sítě. Hned po rozehrávce mohlo být  vyrovnáno, když po vaňovské levé straně utekl záložník a po stříleném centru před branku nasadil spoluhráči stojícímu před brankou ukázkové jesle. Ten míč jenom tečoval do autu. Pak již zase hráli domácí a po jedné akci byl stav 2:0.

Němeček s Krnáčem se dostali do úniku, prvně jmenovaný prostrčil na vaňovského matadora, ten si zatáhl míč do vápna a nedal brankáři šanci. Vzápětí sahal domácí hráč po hatricku, když v podobné pozici ve vápně trefil pouze domácího beka, brankář již byl prakticky překonán. Hatricku se však diváci ve Vaňově nakonec dočkali. Hanták, který odehrál výborný zápas na netypické pozici ve stoperské dvojici, se posunul do útoku a hned adresoval skvělou přihrávku na Krnáče, který ukázal obráncům záda a křížnou střelou na zadní tyč zakončil svoje galapředstavení. Po gólu si vychutnal radost s domácími diváky, když po břiše dojel po trávníku téměř ke kabinám. Tři body tak zůstali doma, hlavně díky střelecké potenci Tiby Krnáče.

copyright by Drtikol