Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po podzimu není A tým poslední....

Vaňov - Chlumec 2:1 (2:0)

branky Sibal Petr, Němeček

sestava

Červinka - Brabec Jiří, Caninec, Bouša, Protschke - Sibal Petr, Rytíř (25. Něměček), Vaňkát, Houda - Rubáš, Martinů

 

 V posledním zápase podzimní části 1.B třídy přijel do Vaňova celek Chlumce. Vítězstvím nad tímto soupeřem by vaňovští opustili poslední místo tabulky a přiblížili se Chlumci na rozdíl 4 bodů v tabulce.
       V domácí brance se překvapivě objevil Červinka, pro zranění chyběl Hamala. Zápas začali aktivněji hosté, byli důraznější a dobře přenášeli hru. K šancím to však nevedlo, všechny náznaky likvidoval Červinka v brance. Naopak domácí skórovali z první příležitosti, která se jim naskytla. Centr z levé strany se i díky silnému větru snesl na kopačku Rytíře, který tvrdou střelou zaměstnal hostujícího brankáře. Ten pouze vyrazil míč před sebe, kde jej však dobíhající Sibal uklidil na zadní tyč. Chlumecké gól na chvíli zaskočil a hra se vyrovnala. V 25. minutě vystřídal kvůli zdravotním potížím Rytíř a toto střídání se ukázalo jako důležité. Po standartní situaci domácích šel do hlavičkového souboje na hranici šestnáctky Houda, kde byl důrazně atakován chlumeckou obranou. Nastalého zmatku využil střídající Němeček, který si zpracoval míč do vápna mezi dva obránce a krásnou střelou uklidil míč do horního růžku hostující branky za přihlížení zkoprnělého chlumeckého brankáře. Domácí vedli 2:0, s čímž se chlumečtí nechtěli smířit. V první půli  měli herní převahu a častěji drželi míč na kopačkách, ale do vyložené šance se nedostali.
    Do druhé půle se vrhli chlumečtí s cílem vyrovnat a přitlačili vaňovské na jejich polovině. Snížení na 2:1 přišlo brzy, ani ne po deseti minutách druhé půle. Po dlouhém nákopu hostí šel Caninec do hlavičkového souboje s chlumeckým útočníkem, míč se však po několika odrazech mezi oběma hráči přes Canincovo rameno dostal k druhému útočníkovi, který běžel sám na Červinku a s přehledem proměnil. To Chlumec povzbudilo a ještě přidal. Zapomínal však na zadní vrátka, protože se ani ne 5 minut po brance na 2:1 dostal do vyložené šance Němeček, ale z bezprostřední blízkosti levačkou nastřelil ležícího brankáře. A takhle to šlo celý druhý poločas. Chlumečtí bušili do domácí obrany, ale Červinka v brance je přiváděl až k zoufalství. V pohodě sbíral všechny centry nebo je vyrážel do míst, kde si již s míčem věděla obrana rady. Konečně také fungoval u domácích důraz ve vlastním pokutovém území, pokud Červinka vyrazil nějakou střelu před sebe, byli domácí u míče první a uklízeli jej do bezpečí. Větší šance než Chlumec si však vytvořili domácí po protiútocích nebo standartních situacích. Po Houdově nákopu do vápna nepřekonal nadvakrát hostujícího gólmana z bezprostřední blízkosti Němeček, poté po rozích netrefili hlavou branku ani Houda ani Vaňkát. Do úniku mezi dva obránce vyslal Houda krásnou uličkou Rubáše, ten však volil střelu bodlem, která o hodně minula branku. Chlumečtí hráli důrazně, někdy až za hranicí únosnosti, což jim umožnil i hlavní rozhodčí, který jejich zákroky netrestal kartami. Chlumeckým odpustil i pokutový kop, když šli Martinů a Houda sami dva na jediného obránce a prvně jmenovaný v pokutovém území udělal obránci kličku, po které jej chlumecký bek jednoznačně fauloval. Naštěstí to nemělo na konenčný výsledek vliv a v důležitém zápase získali domácí tři body. Jsou to tři body, které ještě dávají vaňovským do jarní části soutěže naději na záchranu v 1.B třídě.

 

copyright by Martin Protschke